Gratis verhuisdozen besparen op verhuiskosten

Ga je binnenkort verhuizen en ben je de gehele verhuizing aan het inplannen? Ben je al aan het stressen over hoeveel verhuisdozen nodig zijn voor jouw verhuizing? Dan ben je niet de enige want de prijzen voor verhuisdozen zijn de afgelopen steeds duurder geworden.

Ga je binnenkort verhuizen?

Als je een wat hoger budget hebt kun je uiteraard verhuisdozen kopen in de bouwmarkt of met een verhuisservice bij een verhuisbedrijf, maar je kunt ze soms ook gratis of een stuk goedkoper aanschaffen.

Oh, en daarnaast zijn er ook nog eens heel veel (gratis) alternatieven voor verhuisdozen te vinden die vaak ook nog eens duurzamer zijn. En bij het gebruik van de verhuisservice van een verhuisbedrijf moet je vaak ook nog eens borg betalen.

Maar hoe kom je nu eigenlijk aan gratis verhuisdozen? Wij helpen je hier met dit artikel graag bij, dus leeg gauw verder als je meer tips wilt over het vinden van gratis verhuisdozen.

Free Photo of a Man Going Down the Stairs while Carrying a Box Stock Photo

Gratis verhuisdozen nodig?

Familie en vrienden kunnen je hier vaak heel blij mee maken. Wellicht heeft een tante of oom nog gratis verhuisdozen op zolder staan.

Misschien kom je zo zelfs niet alleen aan gratis verhuisdozen, maar doe je hen er ook een gunst mee omdat zij eindelijk eens van deze onuitgepakte verhuisdozen af zullen zijn.

Tips voor gratis verhuisdozen

Voor stevige én gratis verhuisdozen is het verstandig om ook even goed het internet af te struinen. Op Marktplaats bijvoorbeeld worden er vaak professionele verhuisdozen aangeboden die je gratis kunt ophalen. Deze verhuisdozen zijn vaak van mensen die zelf net verhuist zijn en zelf dus niks meer aan deze dozen hebben.

De verhuisdozen worden meestal gratis aangeboden, maar heel soms vragen mensen er een kleine vergoeding voor. Echter is deze vergoeding voor hun verhuisdozen vaak een stuk lager én je bent ook nog eens milieuvriendelijk bezig.

Voor professionele verhuisdozen kun je ook terecht bij online webshops voor verhuismaterialen. Hier kun je professioneel verhuismateriaal bestellen en deze meestal ook de volgende dag in huis hebben. Gemakkelijker kan niet.

Verhuisdozen in de supermarkt

Het klinkt misschien heel gek, maar de supermarkt is eigenlijk dé plek om gratis verhuisdozen te vinden. Misschien heb je er nooit eerder opgelet, maar bij de uitgang staat er vaak en grote hoek waarin je lege dozen kunt vinden en deze mag je bijna altijd gratis meenemen!

Sinaasappeldozen en bananendozen

Van deze dozen zijn sinaasappeldozen en bananendozen het beste om te gebruiken omdat deze stevig zijn waardoor er ook wat meer inpakt. Maar als je geen bananen- of sinaasappeldozen kunt vinden kun je uiteraard ook andere dozen gebruiken.

Wist je dat de kringloopwinkel bij jou in de buurt waarschijnlijk heel veel verhuisdozen heeft staan? De kringloopwinkel haalt namelijk dagelijks wel een verhuiswagen vol met inboedel en dozen op. Je hoeft het de winkel alleen maar te vragen en wie weet heb je geluk!

Loop gewoon eens even de winkel in en vraag naar hun verhuisdozen! Zo hoef je misschien geen enkele verhuisdoos meer te kopen.

Heb je al in je eigen woning al naar dozen gezocht, maar heb je niks kunnen vinden? Dan heb je tijdens je zoektocht misschien andere alternatieven over het hoofd gezien. Je hoeft je spullen bijvoorbeeld niet altijd in verhuisdozen te stoppen toch?

Gebruik gratis onze verhuisdozen calculator

Wanneer je gaat verhuizen heb je natuurlijk geen idee hoeveel verhuisdozen je nodig hebt voor al je spullen. Hiervoor moet je weten hoe groot je inboedel is en hiervoor heb je de kubieke meter van je inboedel nodig. Dit kan nogal lastig zijn.

Wil je weten hoeveel spullen je hebt en hoeveel verhuisdozen je hiervoor nodig hebt? Dan kun je nu eenvoudig gebruikmaken van onze gratis gratis verhuisdozen calculator. Je hoeft hierbij alleen wat vragen te beantwoorden zodat de calculator alles voor je kan inschatten.


Veelgestelde vragen

Waar kan ik gratis verhuisdozen krijgen?

Vrienden, familie, kennissen, collega’s en zelfs buren kunnen je hier vaak meehelpen. Kun je bij hen geen verhuisdozen vinden? Dan kun je ook nog altijd op Marktplaats rondkijken. Hier worden ze namelijk vaak gratis of tegen een hele kleine vergoeding aangeboden.

Hoeveel verhuisdozen nodig 1 persoon?

Een 1-persoons huishouden zal ongeveer 15 á 20 verhuisdozen gebruiken voor de verhuizing.

Wat kosten verhuisdozen bij Action?

De verhuisdozen van de Action kosten €0,98 per stuk. Deze verhuisdozen zijn 48 x 34 x 33 centimeter groot en hebben een inhoud van 54 liter.

Heeft Hema verhuisdozen?

Hema heeft zeker verhuisdozen! Deze kun je zelfs in verschillende formaten vinden bij de Hema.

Heeft Ikea verhuisdozen?

Ja, de IKEA heeft verhuisdozen van verschillende formaten.