Glazen verhuizen; de beste manieren

Bij een verhuizing is het van groot belang om je waardevolle spullen veilig te verhuizen, vooral als het gaat om breekbare voorwerpen zoals glazen. Het inpakken en verhuizen van glazen kan een uitdaging zijn, maar met de juiste voorbereiding en technieken kun je ervoor zorgen dat ze veilig op hun nieuwe bestemming aankomen. In dit artikel zullen we enkele handige tips en instructies bespreken voor het veilig verhuizen van glazen. Zo verhuis je zonder enige problemen.

Het belang van goed inpakken

Het goed inpakken van glazen is essentieel om schade tijdens het verhuisproces te voorkomen. Glazen kunnen fragiel zijn en kunnen gemakkelijk breken als ze niet goed worden beschermd. Daarnaast kan servies van emotionele of financiële waarde zijn, dus het is belangrijk om ervoor te zorgen dat het onbeschadigd blijft tijdens de verhuizing. Vandaar onze handige verhuistips!

Benodigde materialen

Voordat je begint met het inpakken van glaswerk, is het belangrijk om de juiste materialen bij de hand te hebben. Slim inpakken is gewoonweg een vereiste. Enkele benodigde materialen zijn noppenfolie, inpakpapier, verhuisdozen en handdoeken. Noppenfolie biedt extra bescherming en kan worden gebruikt om individuele glazen in te wikkelen. Inpakpapier kan ook worden gebruikt om de glazen in te wikkelen, terwijl handdoeken een alternatief kunnen zijn als je geen inpakpapier hebt. Op deze manier kun je op een veilige manier spullen inpakken voor uw verhuizing.

Stapsgewijze instructies voor het inpakken van glazen

Volg deze stapsgewijze instructies om je glazen veilig in te pakken:

1. Begin met de grootste glazen

Het is handig om te beginnen met de grotere glazen, zoals wijnglazen of champagneglazen. Deze glazen hebben vaak een delicate steel en moeten zorgvuldig worden behandeld. Dit soort servies apart inpakken én per stuk inpakken in ruim inpakpapier is dus het verstandigst.

2. Wikkel elk glas afzonderlijk in inpakpapier of handdoeken

Begin bij de bovenkant van het glas en rol het papier voorzichtig naar beneden, waarbij je ervoor zorgt dat elk deel van het glas goed bedekt is. Dit helpt om schokken en stoten tijdens de verhuizing op te vangen. Servies en glazen moet je goed bedekken om de kans op eventuele schade tijdens de verhuizing te voorkomen. Ook oude theedoeken kunnen gebruikt worden om je breekbare spullen in te pakken. Deze werken schokabsorberend én beschermend.

3. Plaats de ingepakte glazen rechtop in de verhuisdoos

Ga je verhuizen en moet je servies inpakken? Door ze rechtop te plaatsen, minimaliseer je het risico op breuk. Zorg ervoor dat er voldoende ruimte is tussen de glazen, zodat ze elkaar niet raken en wrijving veroorzaken. Je kunt ook vazen gebruiken om extra bescherming te bieden aan de glazen.

4. Vul de lege ruimtes in de doos op met opvulmateriaal, zoals inpakpapier, handdoeken of noppenfolie.

Dit helpt om de glazen op hun plaats te houden en voorkomt dat ze gaan schuiven tijdens het transport. Sluit de doos stevig af en markeer deze als ‘Breekbaar – Glazen’ om ervoor te zorgen dat iedereen die helpt bij de verhuizing voorzichtig is met de inhoud van de doos. Zorg ervoor dat je niks bovenop de glazen plaats, zoals bij het inpakken bijvoorbeeld vaak gebeurd.  Je wilt natuurlijk niet dat er iets breekt.

Extra tips breekbare spullen inpakken

Naast de stapsgewijze instructies zijn er nog enkele extra tips die je kunt volgen om ervoor te zorgen dat je glazen veilig worden verhuisd:

  • Plaats zwaardere items, zoals borden, onder de lichtere glazen in de doos. Dit zorgt voor een stabiele basis en voorkomt dat de glazen onder druk komen te staan. 
  • Zet de glazen verticaal in de doos in plaats van ze plat neer te leggen. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen schokken en stoten tijdens het transport. Ze ze rechtop zodat ze het gewicht kunnen dragen! Je kunt borden het beste stapelen met licht materiaal ertussen. Dit soort plastic werken schokabsorberend en het is een fluitje van een cent! 
  • Markeer de dozen met breekbare inhoud, zoals glazen, duidelijk als zodanig. Dit waarschuwt de verhuizers op de verhuisdag om voorzichtig te zijn bij het tillen en verplaatsen van de dozen. 
  • Laad de dozen voorzichtig in de verhuiswagen. Plaats ze op een veilige plek waar ze niet kunnen verschuiven of vallen tijdens het transport. Je moet de dozen niet te zwaar maken zodat deze wel draagbaar zijn. De verhuizers zullen je de beste verhuisservice bieden en hier voorzichtig mee omgaan. Je kunt trouwens ook de dozen bestikkeren zodat de verhuizer precies weet waar iedere doos naartoe moet. 

Voordelen van het inhuren van professionele verhuizers

Als je waardevolle en breekbare spullen, zoals glazen, hebt, kan het inhuren van professionele verhuizers veel voordelen bieden. Professionele verhuizers hebben ervaring met het inpakken en verhuizen van delicate items en kennen de juiste technieken om schade te voorkomen. Ze beschikken ook over het juiste verhuismateriaal, zoals verhuisdekens en speciale dozen, om je spullen veilig te vervoeren.

Met de hulp van professionele verhuizers kun je erop vertrouwen dat je glazen en andere breekbare spullen goed beschermd zijn tijdens de verhuizing. Dit geeft je gemoedsrust en gemoedsrust, wetende dat je waardevolle serviesgoed veilig en onbeschadigd aankomt in je nieuwe huis. Wanneer je gaat verhuizen en veel spullen in huis hebt kun je het beste echte vakmannen inhuren.

Conclusie

Het verhuizen van glazen vereist de nodige voorbereiding en zorg om schade te voorkomen. Door de juiste materialen te gebruiken, zoals noppenfolie, inpakpapier en handdoeken, en door de glazen op de juiste manier in te pakken en in de verhuisdozen te plaatsen, kun je ervoor zorgen dat ze veilig op hun bestemming aankomen. Het inhuren van professionele verhuizers kan ook voordelen bieden, aangezien zij de expertise en ervaring hebben om delicate spullen veilig te verhuizen.

Met deze handige tips en instructies kun je een soepele verhuizing van je glazen en ander breekbaar serviesgoed realiseren. Neem de tijd, wees voorzichtig en zorg ervoor dat je spullen goed beschermd zijn tijdens de daadwerkelijke verhuizing. Zo kun je twee vliegen in één klap slaan: een succesvolle verhuizing en onbeschadigde glazen die klaar zijn om te worden uitgepakt in je nieuwe woning.

Veelgestelde vragen

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig voor mijn glazen en serviesgoed?

Het aantal verhuisdozen dat je nodig hebt, hangt af van de hoeveelheid glazen en serviesgoed dat je hebt. Het is raadzaam om een ruime inschatting te maken en iets meer dozen te hebben dan je denkt nodig te hebben. Het is beter om te veel dozen te hebben dan te weinig. Let ook op het feit of je veel zware of meer lichte spullen hebt. Zo weet je precies wat je nodig hebt om de spullen te verhuizen. 

Welk inpakmateriaal is het beste voor het beschermen van glazen?

Noppenfolie en inpakpapier zijn beide uitstekende keuzes voor het beschermen van glazen tijdens een verhuizing. Folie biedt extra bescherming tegen stoten en schokken, terwijl inpakpapier een goede buffer vormt tussen de glazen. Inboedel en borden inpakken vraag om de nodige kennis en om je spullen te verhuizen is het zeker verstandig om van te voren te kijken naar wat je voor de verhuizing nodig hebt. Soms vraagt een bepaalde meubel bijvoorbeeld om speciaal inpakmateriaal. 

Hoe kan ik voorkomen dat mijn glazen breken tijdens het verhuizen?

 Door glazen individueel in te pakken met voldoende inpakmateriaal, ze rechtop in de doos te plaatsen en opvulmateriaal te gebruiken om lege ruimtes op te vullen, kun je het risico op breuk tijdens het verhuizen minimaliseren. Oh, en zet ze rechtop in de doos! Een maak geen vergissing door de doos te zwaar te maken! 

Kan ik oude kranten gebruiken in plaats van inpakpapier?

Ja, oude kranten kunnen worden gebruikt als alternatief voor inpakpapier. Zorg er echter voor dat de inkt van de kranten niet afgeeft op de glazen. Je kunt de glazen ook in handdoeken wikkelen voor extra bescherming.

Wat moet ik doen als een glas tijdens de verhuizing breekt?

Als er een glas breekt tijdens de verhuizing, ruim het dan voorzichtig op en zorg ervoor dat er geen scherven achterblijven. Controleer ook de andere glazen om te zien of er geen schade is. Als er schade is, maak dan foto’s voor verzekeringsdoeleinden en neem contact op met je verhuisbedrijf of verzekeraar om het incident te melden en eventuele verdere stappen te ondernemen.

Moet ik de glazen na aankomst direct uitpakken?

Het is aan te raden om de glazen zo snel mogelijk na aankomst uit te pakken. Controleer of er tijdens het transport geen schade is opgetreden en was de glazen indien nodig voordat je ze in gebruik neemt. Misschien is het handig om hier een checklist voor te maken.

Kan ik glazen inpakken met andere spullen?

 Het is raadzaam om glazen apart in te pakken, bij voorkeur in speciale dozen die zijn ontworpen voor breekbaar serviesgoed. Hierdoor minimaliseer je het risico op schade door wrijving of stoten met andere spullen.

Moet ik extra bescherming toevoegen aan de verhuisdozen met glazen?

Het toevoegen van extra bescherming, zoals verhuisdekens of extra lagen inpakmateriaal, kan helpen om de glazen nog beter te beschermen tijdens het transport. Zorg ervoor dat de dozen stevig zijn afgesloten en goed gemarkeerd als ‘Breekbaar – Glazen’.

Kan ik glazen in verticale positie in de doos plaatsen?

Ja, het is aan te raden om glazen in een verticale positie in de doos te plaatsen. Hierdoor zijn ze beter bestand tegen schokken en stoten. Zorg ervoor dat de glazen stevig in de doos staan en elkaar niet raken. Plaats ze verticaal en voorkom beschadigingen. 

Zijn er professionele verhuisservices die gespecialiseerd zijn in het verhuizen van glazen?

Ja, er zijn professionele verhuisservices die gespecialiseerd zijn in het veilig verhuizen van breekbare spullen, waaronder glazen. Het inhuren van een professioneel verhuisbedrijf met ervaring in het verhuizen van delicate items kan een goede keuze zijn om ervoor te zorgen dat je glazen goed beschermd zijn tijdens de verhuizing.