Glazen inpakken bij verhuizing

Ja! Je gaat eindelijk verhuizen! Waarschijnlijk wacht je hier al héél lang op en ga je nu toch echt naar je nieuwe huis verhuizen. Superleuk allemaal toch? Ja, dat is het zeker, maar helaas kan een verhuizing ook veel stress met zich meebrengen.

Om je een voorbeeld te geven.. wanneer je gaat verhuizen is slim inpakken bijvoorbeeld erg belangrijk. Wanneer je dit niet doet kun je rekenen op een niet heel erg soepele verhuizing. En dit wil je natuurlijk niet.

Breekbare spullen inpakken

Bij een verhuizing wil je al je spullen veilig kunnen vervoeren. Je wilt natuurlijk wel dat al het servies, vazen en andere spullen veilig in je nieuwe woning aankomen. Wie wil dit nu niet? Bij Moving weten we als geen ander hoe ingewikkeld het inpakken van spullen tijdens de verhuizing kan zijn. En daarom geven wij je graag handige tips en dit is uiteraard helemaal gratis!

Breekbare spullen verhuizen

Zonder dat je het eigenlijk weet heb je enorm veel breekbare spullen in huis. Hier denk je in het dagelijkse leven niet zoveel aan en dit valt je dan ook totaal niet op! Echter is dit tijdens een verhuizing een heel ander verhaal want je moet nu toch echt alle breekbare spullen inpakken.

Waar begin je nu eigenlijk mee?

Voor je daadwerkelijke verhuizing is het belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen. Misschien heb je het internet al afgezocht naar ‘ontvang checklist of ‘ontvang gratis verhuistips’ en dit is eigenlijk ook heel verstandig om te doen. Een checklist kan je namelijk enorm helpen met het in goede banen leiden van je verhuizing. Zo kun je alle stappen netjes afgaan en één voor één afvinken.

Het aantal verhuisdozen

Een van de eerste dingen die je moet aanschaffen zijn verhuisdozen want bijna alles moet in verhuisdozen en hiervan kun je er eigenlijk niet genoeg van hebben. Nou, eigenlijk wel want je wilt natuurlijk niet met teveel verhuisdozen blijven zitten wanneer de verhuizing achter de rug is.

Verhuisdozen-calculator

Weet je niet precies hoeveel verhuisdozen je nodig hebt? Dan kun je nu eenvoudig gebruik maken van onze verhuisdozen-calculator. Je hoeft alleen wat informatie in te voeren met betrekking tot je inboedel en de calculator zal een juiste inschatting maken van de hoeveelheid dozen die je nodig hebt voor jouw verhuizing. Zo komt niemand meer met te veel of juist te weinig verhuisdozen te zitten.

Doe sokken om glazen

Voor het inpakken van je breekbare spullen zoals servies kun je oude kranten, handdoeken of sokken, theedoeken of beddengoed gebruiken. Wanneer je hier niet genoeg van in huis denkt te hebben kun je ook speciale folie, noppenfolie en inpakpapier aanschaffen. Zorg ervoor dat je ruim inpakpapier bij de hand hebt zodat je niets tekort komt.

Voor breekbare spullen kun je het beste een aparte doos gebruiken. Pak je servies apart in en pak de andere spullen apart in. Vergeet trouwens altijd op de doos te vermelden dat het om breekbare spullen gaat zodat de verhuizers hier voorzichtig mee om kunnen gaan.

Wij hebben trouwens ook een gouden tip voor je want wist jij al dat er ook speciale dozen voor breekbare spullen zijn? Deze zijn extra stevig en hebben een dikkere karton laag waardoor je spullen tijdens transport beter beschermd zijn.

Het inpakken

Doe sokken om glazen voor extra bescherming. Ja, dit klinkt misschien heel raar en het kan er inderdaad ook best grappig uitzien, maar het helpt enorm. Vooral wanneer je dit in combinatie met inpakpapier gebruikt. Verder kun je voor diverse breekbare spullen zoals bijvoorbeeld vazen ook gebruik maken van noppenfolie. De luchtbelletjes in het plastic werken schokabsorberend, dus deze heb je zeker voor je verhuizing nodig!

Op de juiste manier verhuisdozen inpakken

Zorg ervoor dat je lichte spullen apart inpakt en dit niet samen met breekbare spullen inpakt. Dit kan namelijk voor extra druk zorgen waardoor je spullen kunnen beschadigen. Verder is het ook enorm belangrijk om de verhuisdoos niet te zwaar te maken.

Wanneer je dit wel doet kan het namelijk inscheuren en dit wil je echt niet! Dit kan namelijk niet alleen je spullen beschadigen, maar ook degene die toevallig op dat moment met de doos loopt. Dit wil je natuurlijk ook niet op je geweten hebben.

Voorkom chaos tijdens het verhuizen

Helaas vergeten veel mensen vaak om op de doos aan te geven wat er in de doos zit. Dit klinkt misschien niet ernstig en dit is het ook zeker niet, maar dit kan in de nieuwe woning wel tot chaos leiden, want niemand weet waar de verhuisdozen naartoe moeten!

Schrijf daarom altijd op iedere doos wat erin zit en naar welke verschillende kamers de spullen gebracht moeten worden. Zo weet de verhuis precies waar de doos naartoe moet en weet jij straks bij het uitpakken ook precies wat er in de doos zit.

Andere breekbare spullen

Een ander belangrijk onderdeel van je inboedel zijn de borden. Helaas weten veel mensen niet hoe zij deze het beste kunnen inpakken waardoor er tijdens een verhuizing weleens servies kan sneuvelen. Dit wil je natuurlijk wel voorkomen, dus luister en huiver!

Borden inpakken

Borden inpakken is eigenlijk best simpel. Tenminste, wanneer je hier ervaring mee hebt natuurlijk want achteraf lijkt alles altijd simpel. Je kunt borden het beste stapelen en deze in verhuisdozen plaatsen. Tijdens het stapelen dien je er wel voor te zorgen dat er bescherming tussen ieder bord zit. Dit kan een stuk papier, kranten of folie zijn.

Heb je speciaal glaswerk? Dan kun je deze het beste met licht materiaal inpakken. Op deze manier kun je namelijk voorkomen dat er niet al te veel druk op de spullen komt te staan.

Professionele verhuizers inhuren

Wij hebben geprobeerd om je goede tips mee te geven met betrekking tot breekbare spullen inpakken, maar het beste wat je eigenlijk kunt doen is toch professionele verhuizers inhuren. Ervaren verhuisbedrijven bieden namelijk altijd een in- en uitpakservice aan waar jij tegen betaling gebruik van kunt maken. Ja, natuurlijk kun je ook familie, vrienden en kennissen om hulp vragen, maar vakkundige verhuizers hebben hier natuurlijk wel de nodige kennis en ervaring mee.

Met ervaren verhuizers van een professioneel verhuisbedrijf kun je er eigenlijk wel zeker van zijn dat je verhuisdag soepel zal verlopen!

Vraag offertes aan

Wil je weten hoeveel een verhuizing met een professioneel verhuisbedrijf je ongeveer zal kosten? Dan kun je natuurlijk het beste verhuisoffertes aanvragen. Zo weet je precies welke verhuisdiensten ieder verhuisbedrijf aanbiedt en tegen welke prijs zij dit doen.

Gratis offertes met Moving

Om een goed beeld van je verhuiskosten te krijgen kun je natuurlijk het beste verschillende verhuisbedrijven met elkaar vergelijken. Bij Moving begrijpen wij dat je natuurlijk helemaal tijd hebt om met ieder verhuisbedrijf uit je omgeving contact op te nemen voor een offerte en daarom hebben wij hier een oplossing voor bedacht.

Meerdere offeres in één keer ontvangen

Bij Moving kun je nu eenvoudig meerdere verhuisoffertes ontvangen terwijl je hier maar één aanvraagformulier voor in hoeft te vullen. Deze verhuisservice is ook nog eens helemaal gratis! Wanneer wij je aanvraag hebben ontvangen zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen op het door jou opgegeven e-mailadres.

Verhuizen is nog nooit zo makkelijk geweest

Wanneer je de offertes binnen hebt gekregen kun je deze thuis op je gemak bekijken én vergelijken. Zo kun je kiezen voor het verhuisbedrijf dat het beste bij jouw wensen en budget past. Kies je er uiteindelijk voor om zelf te verhuizen? Dan is dit ook geen probleem, want je zit nergens aan vast!

Veelgestelde vragen

Hoe breekbare spullen inpakken?

Voor het inpakken van breekbare spullen kun je het beste inpakpapier of noppenfolie gebruiken. Heb je dit niet in huis? Dan kun je ook oude theedoeken, lakens en/of sokken gebruiken.

Hoe verhuis je borden?

Borden kun je het beste met bubbelplastic inpakken en ze verticaal in een doos plaatsen. Ook kun je borden in de doos stapelen met tussen ieder bord een beschermende laag.

Hoe verhuis je bestek?

Je kunt de bestekbak het beste oppakken en deze rechtstreeks in de verhuisdoos plaatsen. Wanneer dit niet past dan kun je het beste alle bestek in inpakpapier rollen.

Hoe vervoer je glazen?

Glazen kun je het beste staand vervoeren. Plaats alles daarom netjes staand in de verhuisdozen

Hoe glazen kommen uit elkaar halen?

Wanneer kommen of bekers vast komen te zitten dan kun je deze onder warm water houden en je zult zien dat ze dan snel los zullen laten.