Bank verhuizen: veilig en efficiënt met onze stapsgewijze gids

Tijdens een verhuizing kan een bank verhuizen nog weleens lastig zijn. Een bank verhuizen naar een nieuwe bestemming moet natuurlijk wel op de juiste wijze gebeuren. Wanneer een bank verhuizen niet op de juiste wijze gebeurd dan kan niet alleen de bank beschadigen, maar loopt je woning ook kans op beschadigingen.

Een bankstel verhuizen

Wanneer jij je (nieuwe) bank of andere objecten gaat verhuizen dan wil je natuurlijk wel dat deze heelhuids in de nieuwe woning aankomen. Hierbij is het niet alleen belangrijk dat deze spullen veilig vervoerd worden, maar de spullen inpakken is hierbij bijvoorbeeld ook erg belangrijk.

Je bank verhuizen tips

Ga je zelf de verhuizing uitvoeren en dus ook zelf de bank vervoeren? Dan dien je dit op een veilige manier te doen. Wanneer die op de juiste manier gebeurd is er namelijk geen enkel probleem en kun je zonder enige strubbelingen naar het nieuwe huis verhuizen. Wij geven je graag wat tips.

Kan de bank opgetild worden?

Kun jij je nog herinneren hoe je bank de huidige woning in is gedragen? Kon de bank door het trappenhuis en gewoon door de deur verhuisd worden of gebeurde dit via het raam?

Een verhuislift huren

Misschien is toen zelfs een lift gebruikt omdat het trapgat of deurport te smal waren. Als dit toen het geval was dan zul je voor het verhuizen nu ook een verhuislift moeten huren. Houdt hier dus wel rekening mee.

Moet de bank door het raam verhuisd worden?

Blijkt het dus zo te zijn dat je bankstel niet door de deuren of het trapgat past? Dan dien je hier natuurlijk een oplossing voor te bedenken en vaak is deze oplossing het balkon of het raam.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je in dit geval dus een verhuislift huren, maar er is hier nog een andere oplossing voor. Indien mogelijk uiteraard.

De begane grond

Woon je niet op een hogere verdieping? Dan zou het misschien mogelijk kunnen zijn om een raam in de woning er volledig uit te halen. Wanneer in dit geval de bank niet voor de deuren of het trapgat past dan is dit vaak ook nog eens de enige oplossing.

Spullen inpakken

Niet alleen je bankstel, maar ook andere objecten mogen tijdens het verhuizen niet beschadigen. Veel mensen pakken hun spullen tijdens verhuizingen niet goed in waardoor de spullen beschadigen en je deze in de nieuwe woning vaak weer weg kunt gooien.

De juiste verhuismaterialen

Tijdens de verhuizing is het belangrijk om van de juiste verhuismaterialen gebruik te maken. Zo kun je banken, de wasmachine en ander witgoed en spullen op de juiste manier inpakken.

Zorg ervoor dat je sowieso wikkelfolie, tape en verhuisdekens aanschaft. Heb je een leren bank? Dan is het goed om te weten dat je dit soort folie niet direct op de bank kunt plakken. In dit geval die je dan voor een tussenlaag te zorgen. De poten van de bank kun je het beste met tape wikkelen.

Oude dekens en lakens

Heb je trouwens nog oude dekens en/of lakens liggen? Dan kun je deze dekens gebruiken om je bankstel tijdens het vervoeren te beschermen. Zo hoef je ook niet al teveel verhuisdekens aan te schaffen.

Maak je bankstel van tevoren goed schoon

Voordat je begint met het inwikkelen van de bank is het belangrijk dat je deze eerst heel goed schoonmaakt. Dit is niet alleen handig voor in het nieuwe huis, maar op deze manier voorkom je ook vlekken. Het is namelijk zo dat wanneer er vuil tussen de bank en het folie zit dit voor vlekken kan zorgen die je er later misschien niet meer uitkrijgt.

De bank vervoeren

De bank vervoeren moet uiteraard met een verhuiswagen gebeuren. Indien mogelijk is het verstandig om ervoor de kiezen om de bank rechtop te vervoeren. Als je het bankstel tijdens het transport op zijn kant vervoert dan kan er door de gewichtsverdeling schade ontstaan. Dan heb je straks misschien geen lekkere vullingen of kussen meer en dit wil je natuurlijk niet!

Een bankstel is er zwaar en daarom kun je deze uiteraard niet zelf in de verhuiswagen plaatsen. Regel daarom op tijd een extra sjouwer die je hierbij kan helpen. Die kan je trouwens ook gelijk met andere meubels helpen!

De bank laten verhuizen

Heb je onze tips over een bank vervoeren/verhuizen gelezen en ben je erachter gekomen dat je het allemaal veel te ingewikkeld vindt? Dank je er ook voor kiezen om de bank te laten vervoeren door een professioneel verhuisbedrijf. Zo een verhuizer heeft vaak jarenlange ervaring en kunnen je bank met de juiste mankracht veilig op het nieuwe adres bezorgen.

De kosten voor een bank verhuizen

Wil je de verhuizing zelf uitvoeren, maar wil je hierbij alleen de bank laten tillen, vervoeren én verhuizen voor echte professionals? Dan wil je hier waarschijnlijk de gemiddelde kosten voor weten.

Transportservice kosten

De gemiddelde prijs voor het vervoer en verhuizen van een bank is ongeveer €65,-. Echter hangen de kosten hiervoor sterk af van de situatie en van jouw wensen. Hoeveel verhuizers zijn er bijvoorbeeld nodig? Verhuis je naar een woning in dezelfde straat of naar een andere gemeente?

Je volledige inboedel verhuizen

Verhuisbedrijven rekenen niet alleen voorrijkosten, maar zij rekenen vaak ook een toeslag wanneer zij voor een enkele meubelstuk naar je woning moeten rijden. Daarom is het in dit geval misschien een goedkopere optie om alle grote meubelstukken door het verhuisbedrijf te laten verhuizen.

Ontvang vrijblijvend offertes

Bij moving is het vinden van een geschikt verhuisbedrijf heel gemakkelijk! Je kunt bij ons namelijk niet één vrijblijvende verhuisofferte ontvangen, maar 6 en dit helemaal gratis!

Veelgestelde vragen

Wat kost het om een bank te vervoeren?

Het vervoeren van een bank hoeft niet heel duur te zijn en kost bij een verhuisbedrijf tussen de €53,- á €63,-.

Wat als bank niet door deur past?

Wanneer de bank niet door de deur of het trapgat past dan kun je kiezen voor een verhuislift. Zo kun je de bank en andere objecten veilig via het raam of het balkon verhuizen.

Hoe kan ik een bank vervoeren?

Een bank kun je tillen, maar hiervoor kun je ook een steekwagen of meubelroller gebruiken. Om de bank te vervoeren heb je vaak een kleinere verhuiswagen nodig.

Wie haalt gratis bankstel op?

De Kringloopwinkel doet dit graag, maar ook andere goede doelen zijn vaak bereidt om huisraad dat nog bruikbaar is gratis op te halen.

Wie kan ik blij maken met meubels?

Goede doelen kun je vaak heel blij maken met oude meubels. En ook de kringloopwinkel! Deze haalt het zelfs nog gratis op! Wil je een zakcentje verdienen? Dan kun je de meubels ook via bijvoorbeeld Marktplaats verkopen.