Meteen naar de inhoud

Zelf verhuizen: tips voor een succesvolle verhuizing

  zelf verhuizen 1

  Zelf verhuizen. Waarom eigenlijk ook niet? Veel mensen die gaan verhuizen twijfelen tussen de keuzes zelf verhuizen of zich laten verhuizen. Zo een beslissing over een gehele verhuizing maken kan nogal moeilijk zijn want wat is nu wijsheid? Heb je echt de tijd en zin om alles zelf te regelen of wil je toch liever uitbesteden en kiezen voor een verhuisbedrijf?

  Je gaat verhuizen: de voordelen van zelf verhuizen

  Je bent natuurlijk niet voor niets op deze blog terechtgekomen. Je wilt zelf verhuizen en hebt hierbij waarschijnlijk wat tips nodig. Gelukkig ben je hiervoor aan het juiste adres en kunnen wij je bij Moving van de beste tips voorzien!

  Zelf goedkoop verhuizen als goedkope verhuizer

  Je gaat binnenkort verhuizen en gaat dit waarschijnlijk helemaal zelf uitvoeren. Vergeet je echter niet om de nodige hulptroepen in te schakelen? Denk hierbij aan familie, vrienden en kennissen. Het is namelijk niet verstandig om de verhuizing in je eentje uit te voeren.. eigenlijk is dit gewoonweg onmogelijk nietwaar? Je bent nu eenmaal geen machine die in zijn eentje een wasmachine kan tillen.

  Zelf verhuiswagen huren

  Wanneer je zelf een verhuizing uitvoert kun je een stuk goedkoper uitkomen, maar helaas ook niet. Heb je bijvoorbeeld al aan het huren van een verhuiswagen gedacht? Transport is niet altijd heel goedkoop en hiervoor kun je het beste eerst een vrijblijvende offerte voor aanvragen bij een verhuisbedrijf.

  De beste verhuistips

  Bij Moving helpen we je graag met het verhuizen van (grote) meubels. Helaas kan dit niet fysiek, maar wij hebben wel de beste tips voor je om je verhuizing soepel te laten verlopen. Lees dus gauw verder!

  Begin op tijd!

  Je gaat verhuizen en hierbij is het héél erg belangrijk om op tijd te beginnen met het plannen van je verhuizing. Denk aan de voorbereidingen, de stappen en vooral administratieve zaken. Stel deze dingen dus zeker niet uit tot het laatste moment.

  zelf verhuizen 3

  Maak een checklist

  Bij Moving hebben we een handige stappenplan voor je online gezet die je nu eenvoudig kunt downloaden. Hierbij is het misschien ook handig om deze stappenplan te personaliseren zodat het precies past bij jouw taken. Zo voorkom je dat je wat vergeet!

  Verhuisdozen inpakken

  Je wilt spullen mee verhuizen naar je nieuwe woning en deze dien je natuurlijk in te pakken. Echter kan dit waarschijnlijk niet omdat je de spullen uiteraard nog wilt gebruiken. Wat je daarom het beste kunt doen is iedere dag enkele dozen inpakken. Zo kun je afbouwen naar de spullen die je tot het laatste moment nodig hebt. Zo voorkom je de nodige stress.

  Dozen komen tijdens een verhuizing trouwens niet uit de lucht vallen en misschien heb je het al gezien, maar verhuisdozen zijn best prijzig. Het is dan ook meer dan logisch dat je straks niet met teveel of juist te weinig dozen komt te zitten. Bij Moving hebben we hier een oplossing voor bedacht en dat is onze verhuisdozen-calculator. Bij deze slimme calculator hoef je maar een paar vragen te beantwoorden zodat het alles voor je kan uitrekenen.

  Meet alles op

  Het is belangrijk dat je van alle objecten in je woning van tevoren weet hoe groot deze zijn. Zo kun je dan ruim op tijd kijken of alles wel door de deur of het trappenhuis past. Past dit niet? Dan kun je bijvoorbeeld een verhuislift huren.

  Bereken het volume van je gehele inboedel

  Wanneer je zelf verhuist dien je natuurlijk ook zelf een verhuiswagen te huren. Om er zeker van te zijn dat je de juiste grootte verhuiswagen huurt is het van belang om eerst uit te rekenen hoe groot je inboedel is. Dit doe je door de m3 van je inboedel uit te rekenen. Hiervoor kun je gratis gebruikmaken van onze handige m3-calculator.

  zelf verhuizen 5

  Is er parkeergelegenheid?

  Wanneer je naar je nieuwe huis gaat verhuizen is er op de verhuisdag natuurlijk een verhuiswagen nodig. De meeste inboedels vragen zelfs om een verhuislift. In beide gevallen is er parkeergelegenheid nodig zodat deze objecten veilig en dichtbij je woning kunnen zijn.

  Maak de koelkast leeg

  Probeer de laatste etenswaren uit je koelkast en vriezer op te eten zodat je deze tijdig leeg én schoon kunt maken. Op deze manier hoef je niks weg te gooien en zorg je ervoor dat je koelkast en vriezer leeg en schoon zijn. Zo voorkom je ook eventuele schade om dat de koelvloeistof in de koelkast dan tot rust kan komen en kan stollen voor de verhuizing.

  Een professioneel verhuisbedrijf inhuren

  Wil je na het lezen van alle tips helemaal niet meer zelf verhuizen en wil je hier vakkundige mannen voor inschakelen? Dan is dit heel goed mogelijk. Waarom zou je eigenlijk zelf verhuizen terwijl je alles kunt uitbesteden aan echt vakmannen? Zo verhuis je snel, veilig én met een gerust hart.

  Professionele verhuizers weten wat ze doen

  Zelf verhuizen kan lastig zijn, maar voor professionele verhuizers niet. Zij kunnen tijdens het verhuizen alles voor je uit handen nemen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan het inpakken van je spullen of het uitpakken van je spullen. Een verhuiswagen huren hoef je ook niet meer zelf te regelen en als je nog opslagruimte, container, bestelbusjes of bijvoorbeeld een vrachtwagen nodig hebt dan kan dit ook geregeld worden.

  Zelf verhuizen of uitbesteden?

  Je dient voor jezelf een heel goed overzicht samen te stellen met de voor- en nadelen van het zelf verhuizen. Zo kun je voor jezelf kijken wat het beste bij jou als persoon past. Ben je niet zo handig? Dan is een verhuisbedrijf inhuren bijvoorbeeld een betere optie.

  Verhuizen en offertes aanvragen

  Wat een verhuizing gemiddeld kost is moeilijk in te schatten want dit heeft met een aantal factoren te maken. Voor de juiste prijsindicatie kun je natuurlijk ook altijd offertes aanvragen. Het is verstandig om dit altijd bij verschillende verhuisbedrijven te doen. Uit onderzoek blijkt namelijk dat de prijzen tussen verhuisbedrijven soms wel tot €400 verschillen.

  Gratis offertes aanvragen bij Moving

  Zoals je hebt kunnen lezen is verhuizen niet makkelijk omdat er gewoonweg zoveel komt kijken. Gelukkig kun je het verhuizen naar een nieuwe woning nu een stuk makkelijker maken door bij Moving gratis verhuisoffertes aan te vragen.

  Bij Moving snappen we het helemaal als je zegt dat je eigenlijk geen tijd hebt om contact op te nemen met verschillende verhuisbedrijven. Dit is natuurlijk meer dan logisch want wie heeft dat tegenwoordig wel? Om het je nu wat makkelijker te maken hebben we hier bij Moving een oplossing voor bedacht.

  Bij Moving hoef je nu dus ook maar één aanvraagformulier in te vullen en zodra wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze verhuisbedrijven zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen om de offertes te bespreken.


  Veelgestelde vragen

  Waar begin je met verhuizen?

  Begin met het inpakken van de spullen uit de ruimtes die je weinig gebruikt. Dit kan voor iedereen anders zijn, maar vaak zijn dit ruimtes als bijvoorbeeld de zolder of garage.

  Kan je in 1 dag verhuizen?

  In 1 dag verhuizen is heel goed mogelijk en komt dan ook vaker voor dan je denkt. Wanneer je in 1 dag wenst te verhuizen kun je met het verhuisbedrijf bespreken wat de beste opties zijn.

  Wie kan mij helpen met verhuizen?

  Je omgeving wil je vaak helpen met verhuizen, maar uiteraard helpen professionele verhuizers je ook graag.

  Wat is de beste tijd om te verhuizen?

  De lente is de beste tijd om te verhuizen! In deze periode is het weer aangenaam en kun je de nieuwe woning ook lekker lang laten luchten.

  Hoelang duurt verhuizen gemiddeld?

  Dit ligt natuurlijk aan de verhuizing, maar in het algemeen duurt een verhuizing in Nederland gemiddeld tussen de 3,5 en 9,5 uur.

  Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

  Start verhuisoffertes

  Deze website is veilig

  Vertrouwd sinds 2001