Wat kosten verhuizers? Grote verschillen

Een verhuizing kan nogal hectisch zijn en daarom kiezen Nederlander er steeds vaker voor om hun verhuizing uit te besteden. Het uitbesteden van je verhuizing is natuurlijk een fijne optie want de verhuizers kunnen je in dit geval namelijk helpen met spullen inpakken, verhuizen én zelfs met het uitpakken van je spullen in de nieuwe woning. Ervaren verhuizers kunnen jouw verhuizing soepel laten verlopen en zo kun jij je tijdens de verhuizing enkel op het nieuwe huis concentreren.

Je gaat verhuizen

Wanneer je binnenkort een verhuizing op de planning hebt staan is het uiteraard erg belangrijk om goed voorbereid aan de slag te gaan. Een verhuizing is al stressvol genoeg, dus als je dit allemaal iets minder moeilijk kunt maken is dat wel fijn toch? Waarschijnlijk ben je tijdens het voorbereiden al aan het zoeken geslagen en heb je hierbij heel het internet al afgezocht. Hierbij heb je waarschijnlijk gezocht naar ‘verhuisbedrijf kosten’ of ‘kosten verhuisbedrijf. Echter weten wij bijna zeker dat je hier niet veel wijzer van bent geworden want niemand wordt hier veel wijzer van. Dit ligt dus niet aan jou, maar dit komt gewoonweg vanwege het feit dat verhuisbedrijf kosten van verschillende factoren afhangen. Je kunt er natuurlijk altijd voor kiezen om de verhuizing zelf uit te voeren want kan kost verhuizen niet zoveel toch? Helaas is niets minder waar. Ja, de verhuizing kun je uiteraard zelf uitvoeren, maar helaas zullen de kosten hiervoor dan niet perse lager liggen. Zelf verhuizen betekent helaas niet automatisch ook goedkoop verhuizen en de uiteindelijke kosten kunnen in dit geval dan ook erg tegenvallen. Je krijgt tijdens het uitvoeren van je verhuizing namelijk wel te maken met overige kosten. Hierbij kun je denken aan kosten transport zoals bijvoorbeeld het huren van een verhuiswagen. Verder kan het ook zo zijn dat je bijvoorbeeld een parkeervergunning nodig hebt voor in je nieuwe buurt en een parkeervergunning regelen is niet iets wat snel gebeurd is. Verder zijn er misschien ook andere zaken die je zelf moet regelen zoals bijvoorbeeld extra hulp voor bij de verhuizing.

Wat kost een verhuizing?

Een verhuisbedrijf kan je verhuizing uit handen nemen waardoor je verhuizing soepel zal verlopen. Verder is het misschien ook fijn om te weten dat goedkoop verhuizen met een professioneel verhuisbedrijf gewoon mogelijk is! Ja, in Nederland zijn de ene verhuisbedrijven de andere verhuisbedrijven niet, maar wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt kun je wel zeker zijn van het feit dat je op een professionele manier geholpen wordt.

Extra verhuisdiensten inhuren

Een verhuisbedrijf kan je niet alleen met meerdere verhuizers helpen, maar zij kunnen je met nog heel veel meer helpen! Hierdoor kan jouw verhuizing niet alleen makkelijk, maar ook sneller verlopen. Ja, deze extra verhuisdiensten zullen je verhuizing iets duurder maken, maar als je goed nadenkt over welke diensten je echt nodig hebt kun je natuurlijk afwegingen maken. Zo kost een verhuizing zoveel of zo weinig als je zelf wilt. Wat een verhuizing kost ligt natuurlijk aan hoe groot de verhuizing en je inboedel zijn. Ook zullen extra verhuisdiensten de kosten gauw omhoog drukken. In het algemeen kost een kleine verhuizing anno 2023 rond de €850 á €1100. Voor een grotere woning kan dit tussen de €1200 en €1900 zijn, maar wanneer het bijvoorbeeld een grote vila betreft dan zul je al gauw tussen de €1850 en €2650 kwijt zijn. Ook al besteed je een verhuizing uit.. het blijft natuurlijk je eigen verhuizing en hierbij wil je natuurlijk wel dat alles zo soepel mogelijk verloopt. In dit geval kun je misschien nadenken over het huren van een verhuislift. Een verhuislift huren kan soms noodzakelijk, maar vaak ook niet. Wanneer je op een hogere verdieping woont kan een lift huren noodzakelijk zijn. Maar ook wanneer de deurposten of het trappenhuis in je (vrijstaande)woning te smal zijn waardoor je zelfs op de begane grond een lift nodig zult hebben. Heb je eigenlijk geen verhuislift nodig omdat dit niet noodzakelijk is? Dan kun je toch misschien overwegen om een lift te huren. Vooral wanneer je aan snel verhuizen denkt. Op deze manier kunnen de verhuizers je inboedel namelijk snel én veilig via het balkon of raam verhuizen. Heb je extra spullen die je eigenlijk helemaal niet mee kunt verhuizen en wil je deze niet weggooien? Dan kun je bij een verhuisbedrijf ook kiezen voor (tijdelijke) opslag. Inboedel opslaan is voor een verhuisbedrijf geen probleem omdat zij vaak hun eigen opslag hebben. Op deze manier kun jij je spullen veilig opslaan. Wanneer je voor opslag bij een verhuisbedrijf kiest zullen de verhuizers al je inboedel in de (grotere)verhuiswagen laden en deze naar de opslag rijden. Hier zullen zij de verhuiswagen weer uitladen zodat alles netjes in de opslagruimte geplaatst kan worden. Spullen inpakken. De meeste mensen willen hier niet eens aan denken! Het is niet per se een lastige klus, maar het is zeker wel een tijdrovende klus. Je kunt je dan ook voorstellen dat veel mensen gewoonweg de tijd niet hebben om te kunnen inpakken. Verhuis daarom gemakkelijk en kies voor een inpakservice. De verhuizers zullen een dag voor de verhuisdag alles komen inpakken. Hierbij maakt het dan ook niet uit of het een doordeweekse dag of in het weekend is. Als je ook geen tijd hebt om de spullen zelf uit te pakken dan kun je er ook een uitpakservice bij huren. De verhuizers zullen in de nieuwe woning alles weer netjes uitpakken en zelfs op de gewenste plaats neerzetten. Zoals je kunt zien kun je met deze verhuisservice op echte hulp rekenen.

Wat kosten verhuizers?

Je bent tijdens je onderzoek naar de mogelijke kosten van je verhuizing waarschijnlijk ook de termen Erkende Verhuizers of niet Erkende Verhuizers tegengekomen. Hierbij is het je waarschijnlijk ook opgevallen dat de prijzen verschillen per gemeente, maar ook dat de prijzen per verhuisbedrijf nogal kunnen verschillen. Wij leggen je graag uit hoe dit precies in elkaar zit want de kosten van een verhuisbedrijf hebben ook hiermee te maken.

Erkende verhuizers

In de verhuiswereld hebben we een brancheorganisatie genaamd de Erkende Verhuizers. (Landelijke)verhuisbedrijven kunnen zich vrijwillig aanmelden en vaak doen zij dit zodat zij hun klanten garanties en verzekeringen kunnen bieden. Deze zouden zij zonder hun aansluiting niet kunnen bieden. Een erkend verhuisbedrijf kan je dus garanties en verzekeringen bieden waardoor je met een gerust hart kunt verhuizen. Zij geven je bij boeking bijvoorbeeld altijd een garantiecertificaat mee zodat je er te allen tijde zeker van kunt zijn dat jouw verhuizing door zal gaan. Verder hebben deze verhuisbedrijven ook allemaal dezelfde Algemene Voorwaarden en bieden zij je ook nog eens een van de beste verzekeringen voor tijdens een verhuizing. Binnen Nederland is je inboedel tot wel €100.000 verzekerd en in het geval van schade krijg je de nieuwwaarde van je spullen uitgekeerd. Ja, een erkende verhuizer kan je vele garanties en goede verzekeringen bieden, maar dit kost hen natuurlijk ook geld. Hiervoor moeten zij kosten afdragen aan de brancheorganisatie en deze kosten worden uiteraard aan de klant doorberekend. Hierdoor hanteren zij vaak hogere tarieven.

Een niet erkend verhuisbedrijf

Erkende verhuisbedrijven kunnen net zo goed zijn als een erkend verhuisbedrijf. Het enige verschil is dat zij niet zijn aangesloten bij de brancheorganisatie. Hierdoor kunnen zij hun klanten uiteraard niet dezelfde garanties en voorwaarden bieden. De reden dat een (regionale)verhuizers ervoor kiest om zich niet aan de sluiten is vaak vanwege de hoge kosten. Ook kan een niet erkend verhuisbedrijf op deze manier onafhankelijk blijven en alles zelf bepalen. Denk hierbij aan bijvoorbeeld de prijs voor jouw complete verhuizing.

Kosten verhuisbedrijf

Een verhuizing kun je zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Voor de een die gaat verhuizen kunnen de verhuiskosten bijvoorbeeld een stuk hoger of lager zijn dan voor de ander. Echter komt dit niet door de standaard kosten van een verhuisbedrijf, maar heeft dit ook te maken met de persoonlijke wensen van de klant. Heb je bijvoorbeeld één extra verhuizer nodig of wil je graag meerdere verhuizers inhuren? Heb je maar één verhuiswagen nodig of zijn er een aantal verhuiswagens nodig? Oh, en vergeet hierbij de voorrijkosten uiteraard niet. Zoals je kunt zien hebben dus de hoeveel verhuizers je nodig hebt en hoeveelheid spullen ook invloed op de verhuisbedrijf kosten. De kosten verhuisbedrijf hangen dus van meerdere factoren af. Daarom kun je voor de exacte kosten verhuisbedrijf het beste offertes aanvragen zodat je deze met elkaar kunt vergelijken. Een goede voorbereiding is immers het halve werk. Wat zitten er in de kosten verhuisbedrijf inbegrepen en wat zijn de prijzen die het verhuisbedrijf hiervoor vraagt? Zo weet je dus uiteindelijk snel en eenvoudig de kosten van een verhuisbedrijf. Een Erkende Verhuizer is zoals je eerder hebt gelezen duurder dan een niet erkende verhuizer. De verhuizing van een gemiddelde grootte flat kost bij een Erkende Verhuizer rond de €879 en €1350. Voor grotere woningen kunnen deze prijzen dan ook al snel oplopen.

Hoeveel verhuizers nodig

Het aantal verhuizers dat tijdens een verhuizing opgetrommeld moeten worden hangt van verschillende factoren af. Gaat het bijvoorbeeld om een grote verhuizing en hoeveel verhuisdiensten worden er afgenomen? Wanneer deze vragen beantwoord zijn kan het verhuisbedrijf het juiste aantal verhuizers inzetten.

Gratis offertes aanvragen bij Moving

Wil je weten wat jouw verhuizing kost? Dan kun je bij Moving nu eenvoudig én gratis meerdere offertes aanvragen. Bij Moving hoef je één aanvraagformulier in te vullen voor de exacte kosten van jouw verhuizing bij verschillende verhuisbedrijven. Dit is ook nog eens helemaal gratis! Wij zullen je aanvraag per direct naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Bij een (grote)verhuizing komt heel veel kijken en je wilt natuurlijk niet zomaar te veel moeten betalen voor het aantal verhuizers die je inhuurt. Vergelijk de offertes die je ontvangt daarom met elkaar en kijk naar de verschillende diensten dat zij aanbieden. Welk type verhuiswagen hebben zij en wat zijn de kosten van een verhuizing bij het desbetreffende verhuisbedrijf.

Maak gratis gebruik van de Moving verhuiscalculator

Wil je van tevoren toch wel weten wat de gemiddelde kosten voor jouw verhuizing van de oude woning naar de nieuwe woning zijn? Dan kun je hiervoor nu eenvoudig gebruik maken van onze verhuiscalculator. Je hoeft alleen een aantal vragen te beantwoorden zodat de calculator een goede inschatting van de gemiddelde kosten verhuizing voor je kan maken. Zo weet je misschien niet wat de verhuizing je exact gaat kosten, maar kun jij je wel een beeld vormen van de gemiddelde kosten. Ben je aan het rondkijken voor verhuismaterialen en wil je verhuisdozen bestellen? Dan weet je waarschijnlijk niet helemaal precies hoeveel verhuisdozen je nodig zult hebben. Ook hierbij willen wij je graag helpen. Daarom hebben wij voor jou de verhuisdozen-calculator online gezet waar je gratis gebruik van kunt maken. Ook deze service is helemaal gratis.

Veelgestelde vragen

Hoe lang op voorhand verhuisfirma reserveren?

Het liefst zo vroeg mogelijk een verhuisbedrijf inschakelen is uiteraard het verstandige, maar als richtlijn kun je tussen de 4 en 5 weken vóór je verhuisdatum aanhouden.

Hoelang duurt verhuizen gemiddeld?

Hoelang een verhuizing duurt ligt natuurlijk aan de grootte van je inboedel en de afstand tussen de woningen. Echter duurt een verhuizing gemiddeld vaak tussen de 3,5 en 9,5 uur.

Wat geef je verhuizers te eten?

Je kunt verhuizers vaak al heel blij maken met koffie, thee en koekjes.

Wat is het uurloon van een verhuizer?

In Nederland verdient een beginnende verhuizer in loondienst in 2023 ongeveer €10,20 per uur.

Hoeveel gemiddeld verhuisfirma?

Een gemiddelde grootte flat of appartement verhuizen kost tussen de €850 en €1100. Een rijtjeshuis kost tussen de €1200 en €1900 en de verhuizing voor een twee-onder-een-kapwoning of zelfs vrijstaande woning kost al gauw tussen de €1850 en €2650.