Wat doet een verhuisbedrijf dan precies?

Ga jij dit jaar verhuizen en ben je alles al helemaal voor jezelf aan het uitstippelen? Ben je bijvoorbeeld al aan het nadenken over of je de verhuizing zelf uitvoert of wil je de verhuizing misschien uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf?

Als verhuizer werkzaam voor je eigen verhuizing.

Je kunt je verhuizing ook zelf uitvoeren. Vaak denkt men in Nederland nog weleens dat wanneer je zelf gaat verhuizen de kosten veel lager zijn dan wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt. Echter klopt dit niet altijd en daarom komt het vaak voor dat de kosten hoger uitvallen dan in de eerste instantie gedacht werd.

Onderschat de kosten van een verhuizing niet

Zelf je verhuizing uitvoeren betekent natuurlijk ook dat je heel veel dingen zelf moet regelen. Hierdoor zullen de gemiddelde kosten van de verhuizing uiteraard oplopen, maar deze klusjes kunnen natuurlijk ook tijdrovend zijn.

Een professioneel verhuisbedrijf kan je helpen

Je verhuizing kan heel eenvoudig door ieder type verhuisbedrijf wordend uitgevoerd. Zij kunnen je te allen tijde helpen met het verhuizen van je spullen en grote meubels.

Verder zal het verhuisbedrijf je niet alleen helpen met extra verhuizers, maar kunnen zij je ook helpen met extra verhuisdiensten die je verhuizing nóg makkelijker kunnen maken en waardoor je verhuizing ook nog eens sneller uitgevoerd kan worden.

Wij leggen je de diensten graat uit zodat de kosten verhuisbedrijf ook helder worden.

Soorten verhuisbedrijven

Het is voor mensen vaak lastig om een keuze te maken over hun verhuizing. Ja, een verhuizing kun je natuurlijk zelf uitvoeren, maar hierbij is het wel belangrijk dat je de verhuizing niet onderschat.

Daarom kiezen steeds meer mensen ervoor om voor hun verhuizing een verhuisbedrijf in te huren. Echter is wat je van een verhuisbedrijf verlangt natuurlijk ook erg persoonlijk. Bij Moving helpen we je graag met deze keuzes.

Wat zijn Erkende Verhuizers?

De kosten van een verhuisbedrijf hebben ook te maken met het feit of het verhuisbedrijf een Erkende Verhuizer is. Een Erkende Verhuizer is een verhuisbedrijf dat zich heeft aangesloten bij de brancheorganisatie van Erkende Verhuizers. Alle verhuisbedrijven in Nederland kunnen zich hierbij aansluiten.

Wat betekent erkende verhuizers voor het beroep verhuizer?

Een erkend verhuisbedrijf is vaak duurder, omdat deze kosten moet afdragen aan de organisatie. In ruil hiervoor kunnen zij hun klanten zeer goede garanties en verzekeringen bieden. Zo hebben alle aangesloten verhuisbedrijven bijvoorbeeld dezelfde Algemene Voorwaarden waardoor ze hun klanten bij boeking een garantiecertificaat kunnen afgeven.

Ook is je inboedel tijdens de verhuizing erg goed beschermd in het geval van eventuele schade. In Nederland is je inboedel bijvoorbeeld tot wel €100.000 verzekerd!

Waarom is een erkend verhuisbedrijf dan duurder?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet het verhuisbedrijf kosten afdragen aan de brancheorganisatie. Ja, hierdoor kunnen zij je als verhuisbedrijf heel veel meer bieden, maar deze extra kosten worden uiteraard wel altijd aan de klant doorberekend waardoor je bij een erkend verhuisbedrijf vaak duurder uit bent.

Is een niet erkende verhuizer minder goed?

Bij Moving krijgen wij vaak de vraag of een niet erkende verhuizer minder goed is. Wij begrijpen deze vraag volkomen en beantwoorden deze dan ook graag. Ons antwoord is altijd resoluut nee. Een niet erkend verhuisbedrijf is niet minder goed dan een erkend verhuisbedrijf. Een niet erkend verhuisbedrijf kan ook gewoon de beste verhuizer f in Nederland zijn.

Waarom zou een verhuisbedrijf zich niet aansluiten bij de brancheorganisatie?

Er zijn natuurlijk meerdere factoren waarom een verhuisbedrijf zich niet aansluit, maar een vaak voorkomende reden is dat een niet erkend verhuisbedrijf vaak graag onafhankelijk wil blijven en er daarom voor kiest om zich niet aan te sluiten.

Ook wil de verhuizer vaak geen kosten afdragen aan de organisatie zodat het verhuisbedrijf zelf de kosten laag kan houden. Want geen extra kosten afdragen betekent natuurlijk ook dat er niks aan klanten doorberekend hoeft te worden.

Free Couple in yard unloading car while moving house Stock Photo

Let wel op bij een niet erkend verhuisbedrijf

Zoals je hebt kunnen lezen kun je met een niet erkend verhuisbedrijf gewoon met een gerust hart naar je nieuwe huis verhuizen, maar hierbij is het wel belangrijk om op bepaalde zaken te letten. Al deze verhuisbedrijven hebben bijvoorbeeld hun eigen voorwaarden en daarom is het extra belangrijk om deze altijd goed door te lezen.

Zorg er ook voor dat het verhuisbedrijf je goed informeert naar hun verzekeringen zodat je er zeker van kunt zijn dat je spullen tijdens de verhuizing goed verzekerd zijn. Op deze manier weet je precies waar je aan toe bent en zul je later niet tegen verrassingen aanlopen.

In welke sector werkt een verhuizer?

Als verhuizer werk je in de verhuissector. Binnen de verhuissector bestaan ook nog andere (doorgroei)functies zoals een chauffeur, ladderlift-bediener, assistent-voorman en voorman.

Verhuizer worden: omscholen tot verhuizer

Er is een specifieke opleiding of cursus om verhuizer te worden. Heel soms kan er wel gevraagd worden naar een diploma handyman oftewel klusjesman. Hiermee kun je als verhuizer tijdens verhuizingen klussen uitvoeren.1

Verhuisbedrijf inhuren, let hier op

Of er nu kleine of grote verhuizingen uitgevoerd moeten worden, professionele verhuizers helpen je hier graag bij. Het personeel bij een verhuisbedrijf is altijd vakkundig en hebben vaak de nodige opleidingen genoten.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kunnen de verhuizers je niet alleen helpen met het verhuizen van de dozen en het inladen en uitladen van de verhuiswagen, maar kunnen zij je op de verhuisdag met nog heel veel meer helpen.

Hulp van een verhuisbedrijf bij het inpakken én uitpakken

Bij een verhuisbedrijf kun je tegenwoordig ook een in- uitpakservice inhuren. Dit betekent dat de verhuizers je tijdens de verhuizing zullen helpen met het in- en eventueel ook uitpakken van je inboedel.

Een klusjesman van het verhuisbedrijf

Tijdens een verhuizing moeten er natuurlijk ook altijd diverse klussen uitgevoerd worden. Deze kunnen uiteenlopen van het demonteren van grote kasten en ander meubilair, maar kan het ook gaan om een kleine klus zoals het verwijderen van objecten van de muren of het aansluiten van bijvoorbeeld goed.

Verhuis verstandig

Een verhuisbedrijf heeft natuurlijk de nodige ervaring met verhuizingen en daarom kun je bij verhuisbedrijven nu ook professionele klusjesmannen inhuren. Veel mensen hebben geen ervaring met het demonteren of monteren van meubels waardoor zij de nodige hulp kunnen gebruiken.

(De)montage is vaak noodzakelijk

Misschien denk je nu waarom zou ik eigenlijk mijn meubels demonteren? Dit gebeurd natuurlijk zomaar of voor de zekerheid, maar vaak is dit gewoon noodzakelijk. Soms kunnen verhuizers grote objecten namelijk niet in de verhuiswagen laden waardoor transport niet mogelijk is of is het trappenhuis niet toegankelijk voor grote meubelstukken.

Een verhuislift huren bij een verhuisbedrijf

Een verhuislift huren is bij de ene verhuizing noodzakelijk, maar de andere verhuizing totaal niet. Echter betekent niet dat een lift huren je verhuizing niet een heel stuk makkelijker kan maken. Je kunt je spullen op deze manier namelijk makkelijk verhuizen.

Soms is een verhuislift huren noodzakelijk

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is het huren van een lift soms noodzakelijk. Hierbij kun je natuurlijk denken aan wanneer je op een hogere verdieping woont.

Ja, hierbij is soms een verhuizing gewoon mogelijk door het trappenhuis te gebruiken, maar wanneer jij op de 12e verdieping woont zal een verhuizing er lang duren waardoor de kosten van een verhuisbedrijf dat soms op uurtarief werkt nogal hoog kan oplopen. Ook is dit natuurlijk ergonomisch gezien niet erg verantwoord.

Meubeltransport

Een verhuisbedrijf hoeft niet per sé de gehele verhuizing uit te voeren. Je kunt voor jouw verhuizing bijvoorbeeld ook alleen voor meubeltransport kiezen. In dit geval kan het verhuisbedrijf je helpen met het verhuizen van de grote spullen. De verhuizer zal op de verhuisdag zelf de grote stukken ophalen en deze op je nieuwe adres afleveren.

Kosten van een verhuisbedrijf

Waarschijnlijk ben je op zoek naar een kostenindicatie zodat je kunt beslissen of je de verhuizing uit handen wilt geven of dat je de verhuizing toch liever zelf uitvoert zodat je op andere kosten kunt besparen. Echter is het vinden van de gemiddelde kosten voor een verhuizing erg moeilijk. Dit komt vanwege het feit dat iedere verhuizing natuurlijk anders is. Om een indicatie te krijgen van de verhuiskosten kun je onze verhuiskosten calculator gebruiken

Vraag offertes aan

De kosten voor je verhuizing kunnen dus nogal uiteen lopen. Dit heeft vooral te maken met de volgende zaken, verhuis in je in het weekend? Gaat het om een particuliere verhuizing? Wat is de afstand tussen de woningen en welke verhuisdiensten wil je afnemen?

Verder hebben bedrijfsverhuizingen bijvoorbeeld andere prijzen dan particuliere verhuizingen. Daarom kun je wanneer je de kosten van een verhuisbedrijf wilt weten altijd het beste verhuisoffertes aanvragen.

Gratis offertes bij Moving

Wil je de gemiddelde kosten van je verhuizing bij verschillende verhuisbedrijven weten? Dan kan Moving je hierbij helpen. Je hebt natuurlijk helemaal geen tijd om met ieder verhuisbedrijf contact op te nemen om te weten te komen hoeveel het kost om je meubels met een professionele verhuizing te verhuizen. Daarom heeft Moving hier een oplossing voor bedacht.

Makkelijk én gratis

Bij Moving nu met één aanvraag gratis offertes aanvragen bij meerdere verhuizers. Je aanvraag wordt bij ons namelijk naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio gestuurd. Deze verhuisbedrijven zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.


Veelgestelde vragen

Hoe werkt een verhuisbedrijf?

Een verhuisbedrijf kan jou helpen met het verhuizen van je spullen. Hiernaast bieden verhuisbedrijven ook nog eens extra verhuisdiensten aan die jouw verhuizing kunnen vergemakkelijken.

Wat vraagt een verhuisbedrijf?

De kosten voor een verhuizing verschillen per verhuisbedrijf en hangen ook van verschillende factoren af. Voor een kleine flat betaal je ongeveer tussen de €850 en €1000 voor een verhuizing met een verhuisbedrijf.

Wat moet er gedaan worden bij een verhuizing?

Je dient je inboedel te verhuizen en je verhuizing bij de gemeente door te geven. Verder dien je ook de huis- en tandarts, je werkgever, school etc. op de hoogte te stellen van je verhuizing.

Waar kan ik gratis verhuisdozen krijgen?

Voor gratis dozen kun je vaak bij buren, vrienden, familie en zelfs kennissen aankloppen. Zij hebben vaak nog wel oude dozen in de garage of op zolder staan. Kun je niks scoren? Dan is ht verstandig om nog even op Marktplaats rond te neuzen. Hier worden verhuisdozen vaak gratis of tegen een kleine toeslag aangeboden.

Hoe zwaar mogen verhuisdozen zijn?

Tijdens het inpakken van verhuisdozen kun je het beste een maximum gewicht van 20 kilogram aanhouden. Dit is niet alleen beter voor je rug, maar op deze manier zullen de verhuisdozen ook minder snel inscheuren.