Meteen naar de inhoud

Verhuizers inhuren; kosten hiervoor in 2023

verhuizers inhuren kosten 1

Ga jij je (vrijstaande) woning binnenkort verbouwen en wil je tijdelijk je inboedel opslaan? Of moet er misschien een complete verhuizing uitgevoerd worden? Dan kun je er in beide gevallen natuurlijk voor kiezen dat dat een professioneel verhuisbedrijf je komt helpen. Voordat je dit hele proces in gang zet wil je natuurlijk wel weten wat de kosten van een verhuisbedrijf zijn.

Moving helpt je graag

Waarschijnlijk heb je het internet al afgezocht naar ‘verhuisbedrijf kosten’ en kom je er gewoonweg niet uit. Maak je geen zorgen, je bent echt niet de enige. De ‘kosten verhuisbedrijf’ zijn niet zomaar kosten en deze kosten bestaat uiteraard uit verschillende diensten en aspecten. De kosten voor een verhuizing leggen wij dan ook graag aan je uit. Kosten verhuisbedrijf hoeven helemaal niet zo mega hoog te zijn.

Je eigen verhuizing uitvoeren

Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je verhuizing zelf uit te voeren. Sommige mensen willen op de kosten besparen en denken dan vaak dat dit de enige manier voor goedkoop verhuizen is. Echter is niets minder waar. En dan praten we nog geen eens over de kans op schades. Verhuisbedrijf kosten zijn dan een koopje vergeleken met de schade die op kan lopen in de duizenden euro’s.

Onverwachte kosten van een verhuizing

Wanneer je een verhuizing zelf uitvoert betaal je misschien niet voor een extra verhuizer, maar je zult uiteraard wel met overige kosten te maken krijgen. Hierbij kun je denken aan het huren van een verhuiswagen en bijvoorbeeld kosten transport. Ook zal een verhuizing zelf uitvoeren je meer tijd kosten omdat je veel dingen zelf moet regelen. Denk hierbij bijvoorbeeld aan of je een parkeervergunning nodig hebt of de verhuisdozen die je zelf moet aanschaffen. Niet alle verhuisdozen zijn stevig genoeg dus besparen hierop wordt zwaar afgeraden. Hierdoor kunnen de uiteindelijke kosten dus toch hoger uitvallen dan je in de eerste instantie in gedachte had.

verhuizers inhuren kosten 3

Een professioneel verhuisbedrijf

De gemiddelde verhuiskosten wanneer je met een verhuisbedrijf verhuist zijn tegenwoordig niet erg hoog. Ja, vroeger kon dit nog weleens erg duur zijn, maar tegenwoordig is er zoveel concurrentie in de verhuiswereld waardoor de gemiddelde kosten van een verhuizing veel lager zijn dan je in de eerste instantie denkt.

Een professionele verhuizing maakt het leven makkelijk

Je verhuizing uitbesteden aan een professioneel verhuisbedrijf zal je leven tijdens deze al chaotische periode veel makkelijker maken. Ja, de ene verhuisbedrijven zijn de andere verhuisbedrijven niet, maar je kunt in Nederland bij ieder professioneel verhuisbedrijf wel zeker zijn van de juiste services. Verhuisbedrijven vergelijken is hierdoor ook een stijgende trend geworden.

Verschillende verhuisdiensten

Een professioneel verhuisbedrijf kan jouw verhuizing niet alleen makkelijker maken door je op de verhuisdag met meerdere verhuizers te helpen. Een verhuisbedrijf biedt namelijk nog vele andere verhuisdiensten aan zodat snel verhuizen geen probleem is. Ja, het aantal verhuizers dat je voor de verhuizing kunt inhuren zullen de verhuizing natuurlijk ook een stuk soepeler laten verlopen, maar het zijn de extra verhuisdiensten die het allemaal nog een stukje makkelijker maken.

Lees ook:  Verhuiskosten aftrekbaar van belastingen: dit moet je weten

Wij leggen je graag de meest populaire verhuisdiensten uit als je verhuizers gaat inhuren.

Lift assistentie

Voor een verhuizing kan een verhuislift huren noodzakelijk zijn. Hierbij kun je denken aan situaties waarbij je bijvoorbeeld op een hogere verdieping woont en het trappenhuis te smal is voor de grote meubels. Ook kan het voorkomen dat je op de begane grond woont, maar dat de deurposten bijvoorbeeld te smal zijn. In dit geval zullen de verhuizers de spullen via het raam of bijvoorbeeld het balkon met een verhuislift moeten verhuizen.

Lift assistentie en snel verhuizen

Echter kan een lift soms ook niet noodzakelijk zijn, maar kan het de verhuizing wel een stuk makkelijker maken. Gelukkig kun je bij een verhuisbedrijf eenvoudig een verhuislift huren en bieden zij je vaak ook de beste deal aan.

Een verhuiswagen huren

Om de spullen vanuit de oude woning naar de nieuwe woning te verhuizen is er natuurlijk een verhuiswagen nodig. Welk type verhuiswagen er nodig is hangt natuurlijk van het soort verhuizing af. Gaat het om een grote verhuizing? Dan is er bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen nodig of zijn er misschien zelfs een aantal verhuiswagens nodig om de extra spullen te kunnen verhuizen.

Het verhuisbedrijf weet precies wat jij nodig hebt

Bij een verhuizing komt enorm veel kijken, maar gelukkig weet een verhuisbedrijf door zijn ervaring precies wat jij nodig hebt.

Klusjesmannen

Tijdens een verhuizing moeten er natuurlijk bepaalde klussen uitgevoerd worden. Soms zijn deze klussen zelfs noodzakelijk. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan meubels die voor een veilige transport gedemonteerd moeten worden. Deze moeten later in de nieuwe woning natuurlijk ook weer netjes gemonteerd worden. Een ervaren klusjesman van het verhuisbedrijf kan je bij deze klussen helpen. Ook kan hij helpen met het verwijderen of bevestigen van objecten aan de muren of bijvoorbeeld met het aansluiten van elektrische apparaten.

De mogelijke kosten kunnen per verhuisbedrijf verschillen

Waarschijnlijk heb je het internet ook al afgezocht naar ‘wat kost een verhuizing?’ omdat je natuurlijk goed voorbereid wilt zijn op de kosten. Zo verhuis je met een gerust hart en hoef jij je in dit geval geen zorgen te maken over de kosten achteraf. De kosten voor een verhuizing hangen van meerdere factoren af.

verhuizers inhuren kosten 5

Een erkend verhuisbedrijf

De prijzen verschillen per gemeente en natuurlijk verhuisdiensten. Maar wat veel mensen niet weten is dat erkende verhuisbedrijven vaak ook duurder zijn dan niet erkende verhuisbedrijven, maar hoe kan dit dan toch?

De brancheorganisatie

In de verhuiswereld hebben we de brancheorganisatie van Erkende Verhuizers. (Landelijke)verhuisbedrijven in Nederland hebben dan ook de keuze om zich bij deze organisatie aan te sluiten. Lidmaatschap betekent namelijk veel voordelen voor zowel de klant als het verhuisbedrijf.

Vele voordelen van Erkende Verhuizers

Een erkend verhuisbedrijf kan zijn klanten garanties en verzekeringen bieden die het zonder zijn lidmaatschap niet kan bieden. Hierbij kun je denken aan een garantiecertificaat bij boeking of een zeer goede verzekering. Bij een erkend verhuisbedrijf is je inboedel tijdens de verhuizing namelijk tot wel €100.000 verzekerd in het geval van schade. Verder hebben alle Erkende Verhuizers ook dezelfde Algemene Voorwaarden.

Lees ook:  Particuliere verhuizingen met vakmannen

Extra kosten

De eerder genoemde voordelen en garanties brengen natuurlijk extra kosten met zich mee. Het verhuisbedrijf moet hiervoor kosten afdragen aan de organisatie en je raadt het waarschijnlijk al.. deze kosten worden doorberekend aan de klant waardoor je verhuizing duurder kan zijn.

Een niet erkend verhuisbedrijf

Wij krijgen vaak de vraag of een niet erkend verhuisbedrijf dan minder goed is. Het antwoord op deze vraag is een duidelijke nee. Regionale verhuizers die ervoor kiezen om zich niet bij de brancheorganisatie aan te sluiten doen dit vooral vanwege de extra kosten dat het met zich meebrengt niet. Op deze manier blijf je als verhuisbedrijf namelijk onafhankelijk en hoef je geen kosten aan een organisatie af te dragen waardoor je de kosten voor de klant ook laag kunt houden. Zo kan iedereen goedkoop verhuizen.

Je gaat verhuizen met een niet erkend verhuisbedrijf

Ben jij al bezig met je spullen inpakken zodat je verhuizing naar je nieuwe huis kan beginnen? Dan kun je makkelijk met een niet erkend verhuisbedrijf verhuizen. Echter is het hierbij wel belangrijk om de Algemene Voorwaarden van het verhuisbedrijf door te lezen. Niet per sé om het een of het ander, maar al deze verhuisbedrijven hebben zo hun eigen Algemene Voorwaarden en jij als klant wilt natuurlijk wel weten waar je aan toe bent. Informeer jezelf dan ook altijd goed naar hun verzekeringen zodat je later niet voor verrassingen komt te staan.

Kosten verhuisbedrijf

Zoals je hebt kunnen lezen kun je een verhuizing met een professionele verhuizer zo duur of zo goedkoop maken als je zelf wilt. Dit betekent dat voor de ene persoon de verhuiskosten lager kunnen dan zijn voor de ander. Dit komt niet alleen doordat de kosten van een verhuisbedrijf afhangen van verschillende factoren, maar dit heeft natuurlijk ook met de persoonlijke wensen van de klant te maken.

De extra verhuisdiensten hebben uiteraard veel invloed op de totale verhuiskosten. Een verhuizing kost jouw daarom misschien meer dan iemand anders omdat diegene misschien genoeg heeft aan het aantal verhuizers van 2 in plaats van een team van 5. Misschien wil diegene er geen (tijdelijke)opslag bijhuren en jij misschien wel. Hoeveel verhuizers er nodig zijn hebben daarom dus ook invloed op de totale prijs, maar denk vergeet bijvoorbeeld de hoeveelheid spullen niet. Hoe groter je inboedel, hoe meer de verhuizing natuurlijk zal kosten.

Ontvang vrijblijvend offeres bij Moving

Wil je graag de exacte kosten voor je verhuizing weten? Dan kun bij Moving nu eenvoudig gratis verhuisoffertes aanvragen. Je aanvraag zal naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio gestuurd worden en deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen.

Meerdere offertes aanvragen is nog nooit zo makkelijk geweest.

Maak gratis gebruik van onze verhuiscalculator

Wil je toch wel graag weten wat een verhuizing jou gemiddeld gaat kosten? Dan kun je gratis gebruik maken van onze verhuiscalculator. Het zoeken op het internet ‘kosten verhuisbedrijf’ ‘gemiddelde kosten verhuizing’ of ‘verhuisbedrijf kosten’ zal je helaas zoals je eerder hebt gelezen niet heel veel informatie geven.

Ontvang gratis 6 verhuisoffertes in jouw mailbox

Start verhuisoffertes

Deze website is veilig

Vertrouwd sinds 2001