Meteen naar de inhoud

Verhuizers inhuren; vakkundig & snel verhuizen

verhuizers inhuren

Tijdens het voorbereiden van je verhuizing heb je waarschijnlijk al enorm veel moeten regelen. Dit geldt voor zowel je oude woning als voor het nieuwe huis. Maar heb je ook nagedacht hoe je de complete verhuizing uit gaat voeren? Misschien heb je de tijd, kracht en energie om dit zelf uit te voeren. Of kies je toch liever voor een verhuisbedrijf? Meerdere verhuizers inhuren die je kunnen helpen met je verhuizing kan het allemaal namelijk een stuk makkelijker maken. Een professioneel verhuisbedrijf heeft zo zijn voordelen.

Voordelen van verhuizen met een professional

Professionele verhuisbedrijven hebben nou eenmaal veel ervaring met verhuizingen. Het personeel bestaat uit ervaren, opgeleide verhuizers die precies weten wat er tijdens een verhuizing moet gebeuren. Hierbij kun je denken aan het efficiënt inpakken van je spullen, het op de juiste manier inladen van verhuisdozen in de verhuiswagen en het (de)monteren van meubels en kasten. Er wordt tevens altijd gebruik gemaakt van de beste gereedschappen en hulpmiddelen om jouw verhuizing soepel en stressvrij te laten verlopen.

De brancheorganisatie Erkende Verhuizers

In Nederland zijn er verhuisbedrijven die zich bij deze brancheorganisatie hebben aangesloten. Door kosten af te dragen aan deze organisatie kunnen zij hun klanten bepaalde voordelen en garanties bieden. Denk hierbij aan zeer goede algemene voorwaarden, verzekeringen én verhuisgaranties. Helaas betekend dit ook vaak dat de kosten verhuisbedrijf erg hoog zijn.

Is een niet erkend verhuisbedrijf ook professioneel?

Niet erkende bedrijven zijn of kunnen net zo goed zijn als bedrijven die zich bij de brancheorganisatie hebben aangesloten. De reden dat deze verhuizers ervoor kiezen om zich niet aan te sluiten is meestal vanwege de kosten en onafhankelijkheid. Door geen kosten af te hoeven dragen hoeft er niks aan de klanten te worden doorberekend en kunnen de tarieven laag gehouden worden. Echter is het wel zo dat al deze verhuisbedrijven andere algemene voorwaarden hebben en het erg belangrijk is om deze goed door te lezen. Ook is het verstandig om jezelf goed te informeren naar hun verzekeringen.

Regionale en landelijke verhuisbedrijven

Er zijn verhuisbedrijven die ervoor kiezen om alleen regionaal klussen uit te voeren, maar zo zijn er ook verhuisbedrijven die landelijk werken. Een landelijk verhuisbedrijf is meestal erg groot en rekent daardoor meestal ook meer af per verhuizer en voorrijkosten. Regionale verhuizers zijn meestal kleinere bedrijven, maar doordat ze in de buurt zijn zullen zij minder hoeven af te rekenen.

Kosten verhuisbedrijf in 2022

Wanneer je een verhuizing uitbesteed wil je natuurlijk wel weten wat de verhuizing gaat kosten. Veel mensen weten niet dat verhuizers inhuren en goedkoop verhuizen gewoon samengaan! Ook is het goed om te weten dat de prijzen verschillen per gemeente.

Verhuiskosten kunnen variëren

Er zijn meerdere factoren die de prijs bepalen. De belangrijkste kosten zijn de grootte van de verhuizing, kosten transport en voorrijkosten. Er wordt dus gekeken naar hoeveel verhuizers er nodig zijn, moet je veel spullen inpakken? Welke verhuiswagen is er nodig, wil je inboedel opslaan? Hoe ver staan de woning uit elkaar en hoe ver is het van het verhuisbedrijf zelf. Wil je gebruik maken van extra verhuisdiensten? Heb je bijvoorbeeld lift assistentie nodig?

Probeer onze verhuiskosten calculator

Zoals je hebt kunnen lezen zijn er verschillende factoren die de prijs voor een verhuizing bepalen. Wil je de gemiddelde kosten voor jouw verhuizing berekenen zodat je een beeld hebt van wat de kosten zullen zijn? Dan kun je nu gratis gebruik maken van onze verhuiskosten calculator!

Gratis meerdere offertes aanvragen bij Moving

Wanneer je gaat verhuizen wil je van tevoren toch wel de exacte kosten weten. Je wilt achteraf niet hoger uitvallen natuurlijk. Daarom is het verstandig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. De ene verhuisbedrijven zijn namelijk de andere verhuisbedrijven niet met betrekking tot hun verhuisdiensten én kosten.

Vind de beste verhuizer

Daarom kun je bij Moving nu eenvoudig een goed verhuisbedrijf vinden die precies bij jouw wensen en kosten past. Je hoeft alleen maar één aanvraagformulier in te vullen en deze wordt naar 5 verschillende verhuisbedrijven gestuurd. Deze zullen je vervolgens de gratis offertes naar je mailbox sturen. Zo kun jij voor de beste verhuizer kiezen!

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.