Verhuizen doen we samen

In Nederland zijn er nog steeds veel mensen die ervoor kiezen om een verhuizing zelf uit te voeren. Dit is heel goed mogelijk en waarom eigenlijk niet? Vooral wanneer je veel hulp uit je omgeving kunt krijgen zoals hulp van familie en vrienden dan is samen verhuizen toch zo gedaan?

Zo hoort het ook, want verhuizen doen we samen. Wij kunnen ons die ene ooms van vroeger nog heel goed herinneren die altijd handige tips gaven.

Helaas is een verhuizing uiteindelijk toch iets moeilijker dan je in de eerste instantie in gedachte had. Een verhuizing is vaak nog altijd erg hectisch en chaotisch waardoor er veel dingen mis kunnen gaan. Vooral wanneer je hier als leek niet de nodige ervaring mee hebt.

Een professioneel verhuisbedrijf

Bij Moving zeggen we altijd: verhuizen doen we samen. Samen verhuizen is namelijk een stuk makkelijker. Ja, je familie en vrienden kunnen je helpen, maar professionele verhuizers maken een verhuizing toch een stuk makkelijker. Helaas wordt er nog altijd gedacht dat een verhuisbedrijf inhuren enorm veel kosten met zich meebrengt waardoor verhuizen duurder wordt.

Wij kunnen je vertellen dat dit echt niet het geval is. Verhuizen met een verhuisbedrijf kan tegenwoordig met ieder budget. Zo kan iedereen voor een verhuisbedrijf kiezen. Iemand met een hoog-, midden-, maar ook laag inkomen kan dus gewoon voor een verhuisbedrijf kiezen.

Verhuisbedrijven bieden namelijk verschillende pakketten aan. Je kunt kiezen voor goedkoop verhuizen door bijvoorbeeld twee verhuizers in te huren, maar je kunt het ook duurder maken door extra diensten af te nemen.

Heb je eerder een verhuizing gedaan?

Misschien ben je in je hele leven vaak verhuist en weet je daarom precies wat je tijdens een verhuizing allemaal wel en niet moet doen. Echter is een verhuizing niet alleen de verhuizing uitvoeren. Veel mensen vergeten dit weleens. Een verhuizing zelf uitvoeren betekent ook dat je zelf enorm veel moet regelen.

Een verhuizing kan zwaar zijn

Wanneer je een verhuizing zelf uitvoert kan het dus niet alleen fysiek erg zwaar zijn omdat je de gehele inboedel moet verhuizen, maar het kan dan ook mentaal enorm zwaar worden. Wanneer je denkt dat je de administratieve taken vóór de verhuisdag achter de rug hebt komen er namelijk nog heel veel andere zaken bij kijken.

Denk hierbij aan de verhuiswagen die je moet huren, verhuismaterialen die je moet kopen en vrienden en familie die waarschijnlijk vrije dagen van hun werk moeten opnemen zodat ze je kunnen helpen. Misschien heb je trouwens ook een verhuislift nodig.

Verhuizen met professionele verhuizers

Verhuizen doen we samen en dan het liefst met sterke en erg gezellige mannen. Wanneer je online recensies leest van de verhuisbedrijven op Moving zul je zien dat de meeste mensen heel tevreden zijn nadat zij met een professioneel verhuisbedrijf zijn verhuisd.

Het is ook gewoon erg fijn, want je kunt door de kosten laag te houden voor een prima prijs netjes verhuizen. Wie wil dit nu niet?

Een verhuisbedrijf weet wat het doet

Professionele verhuisbedrijven hebben allemaal hun eigen unieke werkwijze. Doordat zij hun werk kennen en de nodige ervaring hebben in de verhuiswereld weten zij precies wat er moet gebeuren en kunnen zij op de best mogelijke manier meehelpen. Professionele verhuizers zijn niet alleen heel bedreven, maar hebben je grote spullen ook nog eens snel verhuisd. Zo is een

Extra verhuisdiensten

Verhuizen draait om heel veel meer dan alleen inboedel van punt A naar punt B brengen. Bij een verhuizing horen ook taken zoals in- en uitpakken, (de)monteren van meubels en bijvoorbeeld het aansluiten van witgoed.

Omdat veel mensen hier zelf geen verstand hebben bieden verhuisbedrijven maatwerk aan. Zo wordt je gegarandeerd op de juiste manier geholpen!

Wat voor soort diensten zijn er dan?

Verhuisbedrijven bieden vaak diensten zoals:

  • (De)montageservice
  • In- en/of uitpakservice
  • Ontruimservice
  • Klusjesmannen
  • Schoonmaakdiensten
  • Verhuur van verhuisliften
  • (Tijdelijke) opslagruimte

Je inboedel (tijdelijk) opslaan?

Het komt vaker voor dan je denkt, maar sommige spullen kunnen helaas niet altijd meeverhuisd worden naar de nieuwe woning. Soms is de nieuwe woning te klein of juist te groot, maar soms wil je ook gewoon een hele nieuwe inboedel kopen. Alles kan.

Echter lukt het dan ook niet altijd om de spullen op tijd te verkopen. Deze spullen kun je niet zomaar in de woning laten staan en deze weggooien is natuurlijk ook hartstikke zonde.

Ja, je kunt het ook aan een goed doel schenken, maar vaak is een verhuizing duurder dan je denkt en zijn de extra centjes eigenlijk wel welkom.

Vraag je verhuisbedrijf naar hun opslagruimte

Het maakt niet uit of je diensten afneemt bij een verhuisbedrijf want je mag altijd gebruik maken van hun opslagruimte. Deze hebben zij namelijk meestal te huur staan. Neem je wel diensten bij een verhuisbedrijf af?

Dan kun je ook nog eens gebruiken maken van hun extra diensten die horen bij het huren van een opslagruimte.

De verhuizers zullen alles uit handen nemen

Wanneer een verhuisbedrijf je verhuizing uitvoert en jij ook nog eens een extra opslagruimte nodig hebt kun je er zeker van zijn dat je goed geholpen zult worden. Je kun je spullen laten opslaan, maar in dit geval hoef je er zelf niks meer voor te doen. Dit is wanneer je zelf een self-storage huurt een totaal ander verhaal, want dan dien je alles zelf te regelen.

De verhuizers zullen in dit geval alle spullen inladen en de verhuiswagen naar hun opslagruimte rijden. Hier zullen zij alle spullen uitladen en netjes in de opslagruimte plaatsen. Dit is vaak een veilige en geconditioneerde ruimte waardoor je spullen niet kunnen beschadigen door temperatuurverschillen.

Wanneer je bijvoorbeeld spullen in een willekeurige garage bewaard kunnen deze na verloop van tijd beschadigt raken door bijvoorbeeld schimmelvorming. De meeste mensen die een verhuisbedrijf inhuren en ook een opslagruimte nodig hebben doen dit vaak via het verhuisbedrijf. Er wordt graag gebruik gemaakt van deze extra extra service omdat het gewoonweg een erg handig concept is.

Vraag een gratis offerte aan

Voor de kostenbesparing is het misschien handig om verschillende verhuisbedrijven met elkaar te vergelijken. Zo kun je zien welke verhuisbedrijven wat doen en tegen welke prijs. We begrijpen dat je natuurlijk geen tijd hebt om met alle verhuisbedrijven uit jouw omgeving contact op te nemen en daarom zijn wij er voor je!

Ontvang 5 gratis verhuisoffertes via Moving

Bij Moving kun je nu gratis offertes aanvragen. Je hoeft hierbij maar één aanvraagformulier in te vullen. We hebben alleen een paar gegevens zoals een geldig e-mailadres nodig en wat informatie over je inboedel. Vervolgens zullen wij je aanvraag naar de 5 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen

Op deze manier kun je nadat je alle verhuisoffertes ontvangen hebt op je gemak de juiste keuzen maken. Een prima samenwerking toch?


Veelgestelde vragen

Hoe lang bezig met verhuizen?

Hoelang er verhuist moet worden hangt natuurlijk van het inboedel en de woning af. Vaak kan een verhuizing wel in een dag uitgevoerd worden. Het verhuisbedrijf zal samen met jou naar de situatie kijken en bepalen hoeveel uur er voor jouw verhuizing nodig is.

Wat doet verhuizen met een mens?

Verhuizen is helaas vaak enorm stressvol, maar het is misschien fijn om te weten dat een nieuwe omgeving meestal ook voor positieve gevoelens zorgt.

Waarom is verhuizen zo moeilijk?

Een verhuizing is moeilijk omdat er niet alleen praktische zaken zijn die goed geregeld moeten worden, maar ook al het papierwerk moet op correctie wijze afgehandeld worden. Hierbij komt ook nog eens kijken dat het emotioneel best moeilijk kan zijn om afscheid te nemen van de oude omgeving.

Kan je in 1 dag verhuizen?

Ja, dit is heel goed mogelijk. Wel moet het verhuisbedrijf natuurlijk naar je inboedel en woning kijken voordat dit bepaald kan worden.

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt de verhuizing zelf uitvoeren en familie en vrienden om hulp vragen, maar je kunt natuurlijk ook altijd een professioneel verhuisbedrijf inschakelen.