Meteen naar de inhoud

Verhuiskosten berekenen; zo doe je dat!

verhuisdozen inpakken 1

Verhuiskosten: hoeveel betaal je een verhuisbedrijf gemiddeld om te verhuizen? Dat hangt natuurlijk helemaal af van jouw type woning, hoeveel spullen je hebt en wat je precies van het bedrijf verwacht.

Direct online prijs berekenen

Type verhuizing

Type verhuizing

Indicatie verhuiskosten

Ga je binnenkort verhuizen en wil je eerst wat onderzoek doen naar de verhuiskosten? Dan ben je natuurlijk niet de enige. De kosten voor een verhuizing hangen vooral van de inboedel, transportkosten en afstand tussen de huidige woning en nieuwe woning af. Hoe verhuiskosten verder in elkaar steken leggen we je in dit artikel uit.

Zelf verhuizen extra verhuizers inhuren?

Je kunt een verhuizing natuurlijk altijd zelf uitvoeren, maar je kunt er ook voor kiezen om verhuizers in te huren. Zelf verhuizen is niet altijd goedkoper omdat je veel dingen natuurlijk zelf moet regelen. Hierbij kun je denken aan de verhuiswagen, maar bijvoorbeeld ook verhuismaterialen.

Wanneer je een verhuisbedrijf inhuurt kun je de verhuizing een stuk makkelijker maken voor jezelf. Je kunt extra verhuizers, een verhuislift of andere verhuisdiensten inhuren. Deze extra opties zullen natuurlijk wel zorgen voor hogere kosten, maar het zal wel zorgen voor een mindering in het aantal uren dat jij kwijt zult zijn aan het zelf uitvoeren van je verhuizing.

Je totale verhuiskosten berekenen

Wanneer je zelf een busje hebt kun je natuurlijk zelf alle spullen verhuizen. Maar weet je eigenlijk wel hoe dit moet? Hoe je de spullen in moet pakken zodat er geen kans is op schades? Misschien heb je vrienden en familie die je kunnen helpen met een paar meubelstukken verhuizen en komt het allemaal wel goed. Vooral mensen die niet in zelfstandige woningen wonen doen dit graag zelf met behulp van hun omgeving.

Een professionele verhuizer zal natuurlijk zorgen voor hogere verhuiskosten, maar dit hoeft niet per se heel hoog te zijn. Je kunt via Moving altijd van tevoren gratis offertes aanvragen via bij meerdere verhuisbedrijven om een goede vergelijking te kunnen maken.

Gebruik de gratis verhuiskosten calculator

Door een snelle berekening met onze verhuiskosten-calculator te maken krijg je een goede indicatie van wat jouw verhuizing ongeveer zal kosten. Voor de exacte kosten kun je bij ons gratis offertes aanvragen.

Kosten zelf verhuizen

Zoals je hebt kunnen lezen is verhuizen een flinke klus. Je hebt sjouwhulp, maar bijvoorbeeld ook een verhuiswagen nodig. Een verhuiswagen huren zal je ongeveer €100 tot €150 voor een paar uur kosten. Een kleinere verhuiswagen mag je met rijbewijs B besturen en is het dus geen probleem dat je geen chauffeur hebt.

Kosten voor de organisatie van een gemiddelde verhuizing

Van oudsher wordt er altijd al gezegd dat een goede voorbereiding het halve werk is. Wat een verhuizing nodig heeft is vooral dat je een goede planning hebt. Dit zorgt voor een soepele en makkelijke verhuizing. De verhuiskosten bestaan zoals je hebt kunnen lezen uit de standaardkosten, maar je kunt natuurlijk ook extra verhuisdiensten afnemen.

 • In- uitpakservice
 • Klusjesman
 • Verhuislift huren
 • (De)montage service
 • Meubeltransport

Kies voor een professioneel verhuisbedrijf

Wanneer je de verhuizing uitbesteed hoef je zelf bijna niks meer te doen. Ja, het zal verhuiskosten met zich meebrengen, maar dit ligt aan de diensten en aan hoeveel verhuizers je nodig hebt. De voorrijkosten en transportkosten zijn uiteraard standaardkosten.

Tips voor een goedkope verhuizing

Bekijk onderstaande tabel voor een goede uitleg om op de verhuiskosten te besparen:

 • (Erkende) verhuisbedrijven
  Erkende verhuisbedrijven zijn een stuk duurder dan niet erkende verhuisbedrijven. Ook zijn er de budget verhuisbedrijven die met studenten werken en je goedkoop kunnen verhuizen.
 • Let op de afstand tussen de woningen. Hoe verder de woningen uit elkaar liggen hoe duurder dit natuurlijk zal zijn. Ook de afstand tussen het verhuisbedrijf en de woningen speelt een grote rol, want de voorrijkosten zullen hoger zijn wanneer dit allemaal ver uit elkaar ligt.
 • De hoeveelheid spullen. Woon je in een klein appartement? Dan zul je waarschijnlijk minder spullen hebben dan in een vrijstaande woning. Hoe minder spullen, hoe minder verhuizers nodig zijn voor de verhuizing en dit heeft natuurlijk invloed op de totale kosten.
 • Neem alleen verhuisdiensten af die je nodig hebt. Heb je geen opslag of verhuislift nodig? Huur deze dan ook niet in.

Tips om te besparen op verschillende verhuiskosten

 • Verhuis de kleine spullen zelf. Op deze manier zul je ook een kleine verhuiswagen nodig hebben.
 • Verhuis je voor je werk? Vraag je baas naar een verhuiskostenvergoeding.
 • Huur één extra verhuizer in en niet een heel team.

Verhuisoffertes aanvragen bij verschillende verhuisbedrijven via Moving

Omdat je natuurlijk geen extra verhuiskosten wilt maken is het verstandig om offertes bij verschillende verhuizers aan te vragen.

Bij Moving kun je nu eenvoudig én gratis offertes aanvragen bij verhuisbedrijven. Je aanvraag wordt naar de 5 beste verhuisbedrijven uit jouw regio gestuurd. Deze zul je binnen 24 uur in je mailbox ontvangen.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.