Meteen naar de inhoud

Bereken de M3 van je inboedel

verhuisvolume berekenen 930x620 1

Geen tijd om de kuub van je inboedel te berekenen? Start onze m3 calculator hieronder en het aantal m3 is supersnel voor je uitgerekent. De m3 waarde is handig voor bij het aanvragen van op maat gemaakte verhuisoffertes.

Verhuisvolume

 m³

Woonkamer

Keuken

Slaapkamer

Werkkamer

Wasruimte

Zolder

Schuur

Tuin


M3 berekenen uitgelegd

Tijdens je zoektocht met betrekking tot je verhuizing ben je waarschijnlijk overal op het internet ‘m3 berekenen’ tegengekomen. Kubieke meters zijn tijdens een verhuizing enorm belangrijk en de kubieke meter van je inboedel is een van de eerste dingen die je goed moet weten voordat je met het plannen van de verhuizing kunt beginnen. Maar hoe zit het nu eigenlijk ook alweer met kubieke meters? En hoe kun je dit voor je inboedel berekenen?

Wat zijn kubieke meters?

We weten allemaal wel dat een kubieke meter een volumemaat is. Het hoort bij de standaardmaat van 1 meter. Dit hebben we in Nederland ooit op de basisschool geleerd, maar in het dagelijkse leven wordt het vaak gebruikt en is het meer dan logisch dat we het allemaal een beetje vergeten zijn.

Bij Moving helpen we je graag. Een kubieke meter is eigenlijk gewoon gelijk aan een kubus van 1 meter lang, 1 meter breed en 1 meter hoog. Samengevat is het de hoeveelheid ruimte die een lading spullen inneemt in dus de lengte, breedte én hoogte.

Waarom zijn kubieke meters belangrijk?

Bij het berekenen van de volume van een inboedel zijn kubieke meters nodig. Het is namelijk zo dat wanneer er meer volume is er dus ook meer ruimte in een vrachtwagen nodig is. Wanneer een verhuisbedrijf dit weet kan die bijvoorbeeld een grotere verhuiswagen inzetten. De standaard vrachtwagen heeft plek voor 91 kubieke meter en in de hoogte 4 meter. De meest gebruikte pallets in Europa zijn europallets en in een standaard vrachtwagen passen daar er daar 33 van in. Deze kunnen echter niet gestapeld worden. Wanneer er goederen stapelbaar zijn dan past er uiteraard veel meer in de vrachtwagen. Zoals je kunt zien is de hoogte van je spullen uiteindelijk erg belangrijk en daarom wordt er altijd met kubieke meters gewerkt. Met deze berekening weet je namelijk precies wat voor verhuiswagen er ingezet moet worden voor het transport van je spullen.

De m3 calculator van Moving

Heb je geen tijd om de kuub van je inboedel zelf uit te rekenen? Dan kun je het ook door onze m3-calculator laten uitrekenen. Dit is heel makkelijk en hierbij is het alleen nodig dat je een aantal vragen beantwoord. De rekenmachine zal vervolgens alles voor je uitrekenen. Bereken dus alles eenvoudig bij Moving, want onze calculator kan je kubieke meters snel voor je berekenen.

Per kubieke meter verhuiskosten berekenen

Onze online calculator berekent de kuub van je inboedel op basis van standaardmaten. Hierdoor zal de uitkomst van de berekening van de rekenmachine geen precieze indicatie zijn, maar een zeer goede inschatting van het aantal kubieke meters. Dit komt vanwege het feit dat er wel standaardmaten voor meubels zijn, maar de ene kast kan natuurlijk iets groter zijn dan de andere kast etc. Het is dan ook daarom dat het niet mogelijk is om de kosten van een verhuizing per kubieke meter te berekenen.

Zelf de kubieke meters berekenen berekenen

Wil je proberen om het toch zelf te rekenen? Dan kun je dit natuurlijk gewoon proberen. Waarom niet? Wij helpen je graag een handje.

Om de kubieke meter van een object te berekenen is het nodig om alles in meter of centimeters te vermenigvuldigen. Dit betekent dus: lengte x breedte x hoogte. Heb je bijvoorbeeld een kast van 1 meter breed, 60 centimeter diep en 2 meter hoog? Dan vermenigvuldig je 1×0,60×2 en de uitkomst is 1,2 kubieke meter.

Hoeveelheid verhuisdozen passen in een verhuiswagen?

Een verhuisdoos met een standaardmaat is 48,5x32m5x38cm en heeft een inhoud van 60 liter. Door deze afmetingen als voorbeeld te nemen is het dus zo dat er 10 van zulke dozen in 1 kubieke meter passen. Verhuis je met een kleine bakwagen? Dan passen daar rond de 200 verhuisdozen in.

Vraag nu gratis offertes aan bij Moving

Verhuizen is erg lastig en daarom proberen we het je bij Moving altijd een stuk makkelijker te maken. Bij ons kun je nu met één offerteaanvraag gratis offertes van 5 verschillende verhuisbedrijven in je mailbox ontvangen. Dit gebeurd binnen 24 uur. Vervolgens kun jij deze vergelijken en de juiste keuze maken.

nv-author-image

Alex Vermeer

Ga je verhuizen, maar weet je niet hoe je dit aan moet pakken? Vraag dan gratis verhuisadvies aan en ik help je graag verder met het regelen van je verhuizing.