Verhuishulp; hulp bij verhuizen

Heb je al eerder een verhuizing gehad? Dan weet je ongeveer wat een werk een verhuizing kan zijn. Heb je binnenkort een verhuizing op de planning staan, maar ben je nog nooit eerder verhuist? Dan kan het allemaal nogal hectisch worden.

Binnenkort verhuizen?

Een verhuizing kan stressvol, hectisch en zelfs chaotisch zijn. Je bent zeker niet de enige die hiermee te maken krijgt, want 9 van de 10 mensen die enige ervaring met verhuizingen hebben zullen je dit vertellen.

Verhuishulp inhuren

Een verhuizing in goede banen leiden kan dan ook heel veel van je vragen.. zowel fysiek als mentaal. En dit is dan ook de reden dat verhuizend Nederland steeds vaker kiest voor professioneel verhuishulp. Bij Moving kunnen we je dit ook van harte aanbevelen.

Hoe werkt verhuishulp?

In de eerste instantie wordt er vaak gedacht dat er geen verhuishulp nodig is tijdens een verhuizing. Dit klopt. Het is niet noodzakelijk, maar het kan je verhuizing wel véél gemakkelijker maken. Wie wil er nu niet met gemak verhuizen? Hiervoor kun je dan heel eenvoudig extra verhuishulp inschakelen.

Vooral je verhuisdag kan enorm chaotisch zijn

Vooral op de dag van de verhuizing zelf is het belangrijk om goed tussen alle taken te kunnen schakelen. Staan de verhuisdozen goed? Is het appartement leeg? Wat gaat er mee naar de nieuwe bestemming en wat hoef je niet in te pakken?

Ervaren verhuizers

Om jezelf al deze stress te besparen kun je gebruik maken van een extra verhuishulp. Hiervoor hoef je geen complete verhuisservice in te huren en betaal je alleen voor een aantal professionele verhuizers. Ja, vrienden, familie en/of kennissen kunnen je natuurlijk ook altijd helpen, maar zij hebben meestal niet de ervaring die nodig is voor het verhuizen.

Vakmannen vervoeren alles op de juiste manier

De extra handen van het verhuisbedrijf hebben de nodige ervaring met verhuizen en kunnen je dan ook op de juiste manier helpen. Hierbij zullen zij de verhuiswagen bijvoorbeeld op de juiste wijze in- en uitladen, maar zullen zij ook zorgen voor veilig vervoer van je inboedel.

Extra verhuisdiensten

Een verhuizing kun je zo duur maken als je zelf wilt. Wil je goedkoop verhuizen? Dan kun je natuurlijk altijd kiezen voor de eerder genoemde optie van het inhuren van een aantal ervaren verhuizers. Heb je een groter budget? Dan kun je nóg makkelijker verhuizen.

Een verhuislift huren

Voor sommige verhuizingen is een verhuislift huren noodzakelijk. Vaak denkt men al snel dat het alleen noodzakelijk is voor woningen die zich op hogere verdiepingen bevinden. Dit klopt helaas niet. Je kunt zelfs op de begane grond wonen en toch een verhuislift nodig hebben.

Het kan namelijk gebeuren dat je deurpost of trappenhuis te klein is voor de zware meubels of andere zware spullen waardoor het noodzakelijk is om door het raam of balkon te verhuizen en hierbij is natuurlijk een verhuislift nodig. Gelukkig kun je deze in het hele land huren.

In- en/of uitpakservice

Je spullen veilig verhuizen betekent dat je deze ook op de juiste manier moet inpakken. Heb jij geen idee hoe je dit moet doen of heb je hier de tijd helemaal niet voor? Dan kun je hier professionele verhuizers voor inhuren.

Een klusjesman

Het kan voorkomen dat je voor de verhuizing bepaalde meubels moet demonteren. Dit is soms noodzakelijk omdat deze anders niet veilig vervoerd kunnen worden in de verhuiswagen en anders kunnen beschadigen. Heb je zelf geen ervaring of verstand van het (de)monteren van meubels en heb je misschien ook nog andere klussen in de woning? Dan is geen klus teveel voor de ervaren klusjesman van een verhuisbedrijf.

Woningontruimingen

Heb je de afgelopen tijd teveel spullen opgespaard en wil je hier vanaf? Ga je verhuizen en wil je de inboedel niet meenemen? Dan kun je natuurlijk ook je woning laten ontruimen. De verhuishulp weet precies wat hiervoor nodig en zullen je hier graag bij helpen.

Wat kost verhuishulp?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen kun je een verhuizing zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Echter kan een verhuisbedrijf niet zomaar de prijs berekenen voor verhuishulp voor jouw verhuizing. Ja, de meeste verhuisbedrijven werken op basis van een uurtarief, maar de juiste prijs berekenen vraagt wel om meer informatie want iedere verhuizing is anders.

Waarom zijn de kosten voor iedere verhuizing anders?

Iedere verhuizing is anders. Zo kan het bijvoorbeeld om een seniorenverhuizing gaan, maar kan het ook om een internationale verhuizing gaan. De ene is meestal een kleine en korte verhuizing terwijl de ander een veel groter klus is. Hoe groot is je inboedel? Waar ga je naartoe verhuizen? Wat zijn jouw eigen persoonlijke wensen? Zoals je kunt zien komt er heel veel kijken bij een prijs berekenen en heeft het verhuisbedrijf aanvullende informatie nodig.

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je nu met één aanvraagformulier gratis offertes ontvangen van verschillende verhuisbedrijven. Deze verhuisservice is trouwens helemaal gratis!

Nadat wij je aanvraag binnen hebben gekregen zullen wij deze naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen. Deze zullen vervolgens binnen 24 uur contact met je opnemen. Zo kun jij iedere vrijblijvende offerte op je gemak bekijken en uiteindelijk kiezen voor het verhuisbedrijf met de beste verhuishulp.

Veelgestelde vragen

Wie kan mij helpen met verhuizen?

Je kunt een verhuizing zelf uitvoeren en hulp van familie en vrienden krijgen, maar je kunt uiteraard ook kiezen voor een professioneel verhuisbedrijf.

Wat zijn de kosten van een verhuisbedrijf?

De gemiddelde kosten voor een verhuizing vanuit een flat of appartement ligt tussen de €850 á €1100. Voor een rijtjeshuis moet er gemiddeld tussen de €1200 á €1900 neergelegd worden. Voor een twee-onder-een-kapwoning of vrijstaande woning zullen de kosten als snel oplopen tot de €1850 á €2650.

Wat kost een wasmachine laten verhuizen?

Professionele verhuisbedrijven rekenen gemiddeld tussen de €120 á €190 voor het verhuizen van een wasmachine.

Wat kost een verhuiswagen met personeel?

Voor een kleine verhuiswagen betaal je tussen de €35 á €59 en dit is de prijs inclusief bestuurder.

Is verhuizen stressvol?

In Nederland staat verhuizen op nummer 3 van de meeste stressvolle gebeurtenissen. Op nummer 1 staat het overlijden van een dierbare en op nummer 2 een scheiding.