Verhuisbedrijf met lift nodig? Dat kan!

Heb jij binnenkort een verhuizing op de planning staan? Dan is het hierbij natuurlijk erg belangrijk om goed te kijken naar wat je precies wilt doen. De belangrijkste vraag die jij jezelf moet stellen is of je de verhuizing zelf wilt uitvoeren of dat je er liever voor kiest om professionele verhuizers in te huren.

Soort verhuislift huren

Er zijn verschillende liften op de markt. Zo is er voor iedere verhuizing of verschillende etages wel een geschikte lift te vinden. De meest bekende zijn de opbouw- of ook wel ladderlift genoemd, de electro- of ook wel elektrische lift genoemd en de motorlift.

Een verhuislift voor elke klus

Heb je de huur van je oude woning opgezegd en kun je eindelijk gaan verhuizen? Heb je ook al besloten of je de verhuizing zelf gaat uitvoeren of dat je de verhuizing uitbesteed aan een professioneel verhuisbedrijf? Dan kunnen we nu samen kijken naar het voordeel bij een verhuislift huren.

Het huren van een verhuislift is altijd een goede keuze. Het maakt je verhuizing namelijk een heel stuk makkelijker. Met een verhuislift kun je namelijk niet alleen grote objecten verplaatsen, maar met een verhuislift kun je zelfs je volledige inboedel verhuizen.

Gelukkig is een lift huren helemaal niet moeilijk en kan het je tijdens deze hectische periode in je leven een hoop tijd besparen.

Controleer eerst of je een verhuislift nodig hebt

Verhuisliften zijn natuurlijk niet altijd noodzakelijk, maar in sommige gevallen is een verhuislift zeker wel noodzakelijk. Een verhuislift wordt bijvoorbeeld bijna altijd ingezet wanneer je het verhuizingen in appartementen betreft. Je verhuist in dit geval namelijk meestal van een hogere verdieping en verhuizers kunnen je inboedel natuurlijk niet altijd via het trappenhuis verhuizen.

Denk hierbij aan deurposten die bijvoorbeeld te smal zijn waardoor sommige meubels niet verplaatst kunnen worden. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een Amerikaanse koelkast of een piano. In dit geval is er dus ook een verhuislift nodig want de spullen moeten dan via het raam of een balkon verhuisd worden. Een verhuislift is dus eigenlijk altijd wel de juiste oplossing.

Verhuisliften moet altijd voor het pand geplaatst worden en hierbij is het belangrijk dat de lift niet op een zachte ondergrond staat. Verder moet er ook altijd een afstand van ongeveer 4 á 5 meter tussen de lift en de woning zijn. Verder is het natuurlijk ook belangrijk dat er voldoende ruimte is om de lift de straat in te kunnen rijden.

Weet je niet zeker of je een verhuislift kunt huren? Wil je er zeker van zijn dat jouw woning hier geschikt voor is? In dit geval kun je altijd telefonisch contact opnemen met het desbetreffende verhuisbedrijf zodat hun verhuisliften specialist je verder kan helpen.

Voordelen van een verhuislift

Om verhuizingen makkelijker te maken zijn niet alleen extra verhuizers of een verhuiswagen nodig, maar zo maakt een verhuislift huren je verhuizing ook een stuk makkelijker. Met verhuisliften hoeft de verhuizer de spullen niet meer te tillen en kunnen jullie de spullen makkelijk vervoeren.

Professionele verhuizers en de bediening van de verhuislift

Verhuisbedrijven zijn altijd trots op hun verhuisliften. Dit is natuurlijk logisch, want het zijn grote apparaten die zij voor verhuur ter beschikking hebben. Zo wordt er dan ook bijna altijd gesproken over ‘onze verhuisliften’ of ‘onze verhuislift’.

Over de verhuislift hoef jij je dan ook geen zorgen te maken. Op- en afbouw van de verhuislift wordt altijd door de verhuizers gedaan en het besturen van de lift wordt te allen tijde door een extra verhuizer uitgevoerd. De verhuizer die de lift bediend heeft de nodige ervaring en weet precies hoe hij de liften moet bedienen. Op deze manier kan het verhuisbedrijf de veiligheid van alle betrokken garanderen.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen komt erbij het huren van een verhuislift ook altijd een extra verhuizer mee. Deze zal niet alleen aanwezig zijn om de verhuislift op te zetten, maar zal deze dus ook bedienen.

Heb je extra sjouwhulp nodig tijdens de verhuizing? Dan kun je ook vragen om extra ervaren verhuizers. Zo hoef je wanneer je een verhuislift huurt je geen zorgen meer om de verhuizing te maken. Alles wordt voor jou geregeld.

Met spoed een verhuislift huren

Soms komen klanten er pas op de verhuisdag achter dat ze zonder een verhuislift helemaal niet kunnen verhuizen. Dit gebeurd natuurlijk pas wanneer bepaalde meubels niet door de deur passen. Het is daarom natuurlijk altijd handig om van tevoren alle afmetingen te bekijken om zo te weten te komen of een verhuislift huren nodig is zodat je dit op tijd kunt regelen met een professionele verhuizer.

Ben je door omstandigheden vergeten om dit te regelen? Dan is dit gelukkig geen probleem. Bij de meeste verhuisbedrijven in Nederland kun je namelijk heel eenvoudig ook met spoed een verhuislift huren. Zo kan op het laatste moment voor iedereen die aan het verhuizen is een verhuislift worden ingezet.

Kosten verhuislift huren

Wil je weten hoeveel het kost om een verhuislift te huren? Dan kun je hiervoor natuurlijk altijd offertes aanvragen. Dit is wel handig, omdat er voor particulieren bijvoorbeeld vaak andere prijzen berekend worden dan voor zakelijke klanten.

Gratis offertes bij Moving

Bij Moving kun je nu niet één gratis offerte aanvragen, maar kun je met één aanvraagformulier in een keer meerdere verhuisoffertes aanvragen. Dit is niet alleen makkelijker, maar ook nog eens helemaal gratis!

Wanneer wij je aanvraag binnen hebben zullen wij deze naar de 6 verhuisbedrijven uit jouw regio sturen en deze zullen binnen 24 uur contact met je opnemen. Op deze manier kun je kiezen voor de vrijblijvende offerte die het beste bij jouw budget én wensen past.


Veelgestelde vragen

Wat kost verhuiswagen met lift?

Bij een verhuisbedrijf kun je vaak vanaf €95 tot €155 per dag een verhuislift huren.

Hoe duur is een verhuislift?

Voor een ladderlift betaal je ongeveer €70 tot €95 per uur.

Hoeveel kilo kan een verhuislift dragen?

Dit ligt aan het type lift, mar een grote verhuislift heeft vaak een laadvermogen van maximaal 250 kilogram.

Hoeveel ruimte nodig voor verhuislift?

Er moet een afstand van ongeveer 10 meter tussen de woning en de lift zijn. Ook moet er natuurlijk voldoende ruimte zijn voor het plaatsen van de lift. Het liefst is dit op een parkeerplaats onder het balkon of het raam.

Heb je een vergunning nodig voor een verhuislift?

Als de verhuislift geen kenteken heeft kun je een objectmelding doen wat ook nog eens gratis is. Heeft de lift een kenteken? Dan dien je hier een vergunning voor aan te vragen. Voor meer informatie hierover kun je het beste de website van jouw gemeente raadplegen.