Verhuis humor: een beetje humor kan geen kwaad

Humor is het vermogen om dingen die we als mensen grappig of geestig vinden te voelen en tot uitdrukking te brengen door te lachen. Het kan ook een aanduiding zijn van iets komisch of grappigs. Een hele bekende vorm van humor is dan ook verhuishumor! Verhuishumor kan een hoop verhuisstress besparen. Een verhuizing is namelijk al stressvol genoeg!

Verhuishumor in Nederland

Wat geestig kan zijn is natuurlijk best subjectief. Wat de een hilarisch vindt, is voor de ander misschien flauw, ongepast of onbegrijpelijk. Een ding wat wel zeker is is dat verhuishumor in Nederland wel heel leuk kan zijn!

Verhuishumor en kaarten versturen

In Nederland houden we sinds oudsher al van kaarten versturen. Vorig jaar verstuurde PostNL binnen Nederland alleen al dagelijks 14 miljoen brieven en kaarten! We versturen kaartjes voor bijna iedere gelegenheid die jij je maar kunt bedenken. Wanneer iemand net in een nieuwe woning woont bijvoorbeeld.

Maak de ontvanger blij

verhuis humor 3

Wanneer iemand net getrouwd is sturen we ook kaarten. Op deze manier kun je hen dan laten weten hoe blij je bent voor hun nieuw begin. De ontvangers zullen dit natuurlijk ook graag zien want na zulke spannende periodes wil je natuurlijk wel even relaxed kunnen lachen en dat is precies wat een verhuiskaartje met je doet. Jou een glimlach bezorgen.

Verhuizen en een nieuwe baan

Wanneer iemand uit jouw naaste omgeving eindelijk de verhuizing achter de rug heeft en in de nieuwe woning is gaan wonen dan heeft hij waarschijnlijk ook een nieuwe baan. Dit hoeft natuurlijk niet altijd zo te zijn want de nieuwe woning kan ook gewoon in dezelfde stad of gemeente zijn, maar toch is het wel vaak zo dat als iemand verhuisd is naar zijn droomhuis ook een nieuwe werkplek heeft.

Stuur een leuke kaart

In Nederland sturen we vaak ook kaarten naar mensen die net van baan zijn veranderd. Dit is eigenlijk ook een ‘nieuwe woning’ toch? Je bent tegenwoordig meestal vaker op je werk dan dat je thuis bent nietwaar? Vaak wordt er door mensen ook gekozen voor een e-mail met een leuke tekst die zij kunnen sturen. Echter is een kaart met hartjes natuurlijk ook wel een leuk idee.

De sleutel tot hun hart

De persoon heeft de laatste tijd waarschijnlijk met heel veel spanning te maken gehad.. verhuizen naar een nieuwe woning én ook nog eens nieuw werk? Je kunt je dan wel voorstellen dat het voor zo’n iemand extra leuk is om in deze spannende tijdens wanneer ze nog moeten leren navigeren op het werk om een kaart te krijgen waarin iemand diegene een beetje geluk opstuurt.

Verhuizen en gaan samenwonen

Vroeger gingen mensen trouwen en daarna pas samenwonen, maar dat is natuurlijk allang al niet meer het geval. Mensen kunnen natuurlijk ook zonder te trouwen samen. Wanneer stelletjes een nieuwe woning betrekken kiezen zij er vaak voor om een feestje te geven.

Wanneer wil je de kaart geven?

Je kunt er in het geval van een feestje in een nieuwe huis ook voor kiezen om de kaart die dag of avond mee te nemen in plaats van deze te versturen. Je kunt de kaart uiteraard ook op de post zodat deze eerder of misschien zelfs later aankomt. Wat jij wilt natuurlijk!

Maak je eigen kaart

Wanneer een stelletje eindelijk de sleutels heeft en in de nieuwe woning woont kun je een kaart met ‘van harte gefeliciteerd met jullie huis’ versturen. Wanneer het vrienden zijn die dichtbij je staan dan kun je natuurlijk ook je eigen kaart ontwerpen. Misschien heb je nog een hele leuke oude foto waarop iets grappigs gebeurd. Op deze manier kun jij als goede vriend dan een echte verhuishumor kaart ontwerpen.

En nieuwe woning, een eigen stek onder de zon

Heb je vrienden die gaan verhuizen? Gaan zij voor het eerst op zichzelf wonen of hebben zij eindelijk een eigen nieuwe plek gevonden. Een nieuwe woning dat misschien ook nog eens hun droomhuis is? Dan wil je deze vrienden natuurlijk ook een van de leukste kaarten die er bestaan sturen. Ze hebben eindelijk een eigen plek en is tegenwoordig al een hele klus. Om maar niet te beginnen over het klussen wat er waarschijnlijk op de planning staat voor in de nieuwe woning.

verhuis humor 5

Geluk wensen met het nieuwe huis

Zonder hard werken lukt het tegenwoordig bijna niet meer om een eigen woning te vinden. Je vrienden zullen dan ook erg blij zijn op hun nieuwe adres. Misschien kun je in plaats van een standaard e-mail naar hun e-mailadres te sturen ervoor kiezen om een leuk kaartje met betrekking tot de verhuizing naar hun nieuwe huis te sturen.

Het nieuwe adres

Als je hun nieuwe adres nog niet hebt kun je hier natuurlijk altijd nog om vragen, maar deze zullen zij vast snel met een eigen verhuiskaart of via een e-mail naar je e-mailadres laten weten. Een verhuizing moet natuurlijk ook gewoon aangekondigd worden.

Het is altijd leuk

We weten dat ook zeker dat je vrienden tijdens het klussen in het nieuwe huis het fijn vinden om een leuk kaartje te ontvangen. Op deze manier zullen zij zich misschien ook snel thuis voelen. Verstuur naast een kaart met een leuke tekst ook een cadeau voor in hun nieuw huis.

Duurzaamheid

Tegenwoordig is duurzaamheid natuurlijk een belangrijk aspect in onze samenleving. We willen allemaal beter voor de wereld zorgen en dit betekent dat we sommige dingen toch een beetje anders moeten gaan aanpakken. Zo ook een simpel ding als een kaartje versturen.

Verstuur je kaarten voortaan online

Ben jij ook heel erg met duurzaamheid bezig en wil jij ook op je eigen manier de wereld verbeteren? Kies dan voor online kaarten sturen! Wil je een cadeau of spullen sturen? Dan kan dit ook gewoon online! Er zijn tegenwoordig heel veel website waar je even een kijkje kunt nemen. Zo kun je hun assortiment bekijken en kun je naast de kaarten ook voor artikelen kiezen die bezorgd kunnen worden.

Het is heel makkelijk

Gelukkig is online kaarten sturen heel makkelijk. Hiervoor hoef je ook niet persé je computer te gebruiken, maar hiervoor kun je natuurlijk ook gewoon je smartphone gebruiken. Heb je op het internet naar websites gezocht en heb je de beste verzameld? Selecteer dan welke resultaten je het leukst vindt zodat je deze kunt opslaan.

verhuis humor 7

Je bepaalt alles helemaal zelf

Je kunt bij de instellingen ook nog eens je eigen filters toevoegen waardoor je sneller tot het gewenste resultaat zult komen. Zijn je ouders bijvoorbeeld net verhuisd? Zijn je vrienden naar een dorp of stad verhuisd? Wil je de kaart vandaag nog met een tekst én foto laten opsturen? Of wil je bepaalde klanten van het bedrijf de groetjes doen? Wil je iemand hoop geven? Moeten de kaarten aan de muren opgehangen worden? Wil je nog iets speciaals toevoegen of wil je helemaal niks meer toevoegen? Je bepaalt uiteindelijk alles zelf!

Ga je zelf verhuizen?

Wanneer je zelf gaat verhuizen kun je ook verhuiskaarten sturen. Dit klinkt misschien heel gek, maar dat is het helemaal niet. Een verhuiskaart sturen is eigenlijk veel normaler dan je denkt! Wanneer je gaat verhuizen moet je dit natuurlijk wel bekend maken bij in je vriendenkring, familie, kennissen of bij je collega’s. En precies daarom kun je hen een verhuiskaart sturen.

Maak duidelijke verhuiskaarten

De bedoeling van een verhuiskaart is om je omgeving op de hoogte stellen van je verhuizing. Daarom is het niet alleen leuk dat je een grappige kaart met verhuishumor stuurt, maar het is ook nog eens erg belangrijk dat al je gegevens duidelijk op de kaart staan vermeld. Wanneer je dit vergeet of het niet duidelijk vermeld dan heeft een verhuiskaart sturen natuurlijk helemaal geen zin.

Wanneer verstuur je een verhuiskaart?

Eigenlijk maakt het helemaal niet uit wanneer je een verhuiskaart stuur. Alles is correct. De ene persoon wil het iedereen vóór de verhuizing op de hoogte stellen en de ander wacht liever tot de gehele verhuizing achter de rug is. Daarom is het vooral belangrijk om te kijken naar wat jij zelf wilt.

Voor de verhuizing

Wanneer je iedereen voor het verhuizen op de hoogste stelt is er een grote kans dat zij ook snel bij je op de stoep kunnen staan. Wanneer je hulp wilt of wanneer je dit fijn vindt dan is het natuurlijk alleen maar leuk, maar wanneer je toch meer op jezelf bent en liever eerst alles af wilt ronden kan dit natuurlijk vervelend zijn.

Wanneer je nieuwe stek klaar is

Wanneer je de kaart na het klussen stuurt, wanneer alles af is dan is alles natuurlijk een stuk rustiger. Niet alleen de woning, maar ook je mentale gesteldheid. Daarom kiezen veel mensen ervoor om de verhuiskaarten later te sturen zodat ze dan in alle rust alles kunnen regelen en later iedereen welkom kunnen heten.


Veelgestelde vragen

Wat schrijf je aan iemand die gaat verhuizen?

Wanneer je een kaartje naar iemand stuurt die net verhuisd is moet je hem natuurlijk heel veel geluk wensen!

Wat schrijf je op een kaart samenwonen?

Een stelletje wens je op de kaart vaak heel veel geluk en liefde toe.

Hoe een kaartje afsluiten?

Hoe je een kaart afsluit ligt natuurlijk aan jullie relatie, maar je kunt afsluiten met groetjes, kusjes of zelfs een knuffel!

Wat is leuk om op een kaartje te zetten?

Je kunt een leuk gedichtje of een leuke herinnering op de kaart zetten. Jullie favoriete songtekst bijvoorbeeld.

Hoe kaart in envelope?

Een rechthoekige kaart kun je zowel links- als rechtsom in de envelop stoppen.