Meteen naar de inhoud

Hoe kunnen we je helpen?

Binnen 6 uur reactie!

Bel mij terug

Veelgestelde vragen


Algemeen

Hoe neem ik contact op met Moving.nl?

Je kunt ons mailen, maar natuurlijk ook altijd een bericht achterlaten via ons contactformulier.

Waarom zou ik Moving.nl gebruiken?

Met Moving hoef je niet meer heel het internet af te struinen en op verschillende websites van verhuisbedrijven formulieren in te vullen. Je kunt nu namelijk eenvoudig één aanvraagformulier invullen en 3 á 5 verschillende offertes ontvangen! De aangesloten verhuizers zijn ervaren en gecertificeerd. Dit bespaart je tijd, energie én heel veel geld.

Geven jullie ook verhuisadvies?

Jazeker! Hiervoor hebben wij onze blog online gezet. In verschillende artikelen leggen we je de ins en outs van een verhuizing uit.

Hoe verdient Moving.nl geld?

Moving is een platform speciaal voor consumenten. De services die wij aanbieden zijn voor de consument helemaal gratis. Natuurlijk zit er een verdienmodel achter het platform en hierover zijn we graag transparant. Moving.nl heeft een groot netwerk aan verhuisbedrijven die een een vergoeding betalen voor verhuisaanvragen. De consument vergelijkt op deze manier verschillende verhuizers op basis van prijs en kwaliteit, en voor verhuisbedrijven is dit een manier om potentiële klanten te kunnen bereiken. Win-win!

Hoe werkt Moving.nl?

Via onze website kun je jouw verhuiswensen aangeven. Wij controleren vervolgens welke verhuisbedrijven matchen met jouw verhuiswensen en zorgen dat zij binnen één dag offertes uitbrengen op jouw verhuizing.

Je ontvangt minimaal 3 en maximaal 5 biedingen. Hiermee kun je een mooie vergelijking maken en tussendoor ook nog overleggen met de verhuizers om jouw verhuisdetails kort te sluiten. Vervolgens kun je één van deze biedingen accepteren. Op naar een stressloze verhuizing!

Offertes & betalingen

Krijg ik de tarieven direct online te zien?

De tarieven krijg je niet direct te zien. De verhuisbedrijven moeten op basis van jouw aanvraagformulier een gepaste offerte samenstellen. Deze kun je binnen 24 uur in je mailbox verwachten.

Wanneer en aan wie moet ik betalen?

Je betaalt het uitvoerende verhuisbedrijf, dus niet Moving. De meeste verhuizers rekenen op de verhuisdag zelf de betaling af. De betalingsperiode verschilt echter per verhuisbedrijf en wordt gecommuniceerd in de Algemene Voorwaarden van de verhuizer.

Hoe krijg ik de beste verhuistarieven?

Door de concurrentie tussen verhuisbedrijven kun je er zeker van zijn dat je de beste deals toegestuurd krijgt.

Hoe vin ik betrouwbare verhuizers?

Bij Moving werken wij alleen samen met de beste verhuisbedrijven in Nederland. Deze worden altijd gescreend op kwaliteit zoals service, prijs, garanties en verzekeringen. Op deze manier kunnen wij je de beste prijzen én service garanderen.

Hoe zijn de tarieven berekend?

Het volume van je inboedel en de afstand tussen de oude en nieuwe woning zullen voor het grootste deel de prijs bepalen. Verder hebben eventuele extra services natuurlijk ook invloed op de prijs van jouw verhuizing.

Hoe geef ik wijzigingen door?

Je kunt altijd telefonisch contact opnemen met het door jou gekozen verhuisbedrijf. Hier kun je altijd terecht met al jouw vragen en wijzigingen met betrekking tot je verhuizing.  

Verhuizing

Hoe neem ik contact op met de verhuizer?

Alle informatie van het door jou gekozen verhuisbedrijf kun je in je offerte vinden. Deze heb je in je mailbox ontvangen.

Wat voor verhuiswagen wordt er gebruikt?

Dit ligt natuurlijk aan de verhuizing. Bij een grote verhuizing zal er grotere wagen zoals bijvoorbeeld een vrachtwagen gebruikt worden en bij een kleine verhuizing bijvoorbeeld een kleinere bakwagen.

Hoeveel verhuizers worden er gestuurd?

Ook het aantal verhuizers is altijd anders. Bij een grote verhuizing is er natuurlijk meer mankracht nodig dan bij een kleine verhuizing.

Kan ik mijn verhuizing annuleren?

Het kan helaas voorkomen dat je verhuizing onverhoopt niet doorgaat. Wat de regels omtrent het annuleren van je verhuizing zijn is bij ieder verhuisbedrijf anders. Lees daarom altijd de Algemene Voorwaarden van het desbetreffende verhuisbedrijf goed door zodat je kunt zien of er kosten zijn verbonden aan het annuleren van je verhuizing. Voor vragen kun je natuurlijk ook telefonisch contact opnemen met het verhuisbedrijf.

Hoe laat komen de verhuizers?

De verhuizers zullen altijd op afgesproken tijd bij jou voor de deur staan. De meeste verhuisbedrijven bellen je ongeveer 15 minuten van tevoren.


Verhuisdiensten

Helpen de verhuizers ook met (de)monteren?

Verhuisbedrijven bieden tegen betaling een (de)montageservice aan.

Moet ik zelf verhuismaterialen regelen?

De verhuiswagen komt altijd inclusief hondjes en spanbanden. Heb je ook verhuisdozen nodig? Dan kun je deze tegen een betaling via het verhuisbedrijf kopen/huren. Op deze manier kun je er ook zeker van zijn dat het professionele verhuisdozen van goede kwaliteit zijn.

Word er ook voor mij in- en uitgepakt?

Verhuisbedrijven bieden tegen betaling een in- en uitpakservice aan.

Kan ik ook mijn inboedel opslaan?

De meeste verhuisbedrijven hebben hun eigen opslagplaats waar je tegen betaling gebruik van kunt maken. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het door jou gekozen verhuisbedrijf.

Kan ik een verhuislift huren?

De meeste verhuisbedrijven hebben verhuisliften te huur. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het door jou gekozen verhuisbedrijf.

Na de verhuizing

Kan de verhuizer ook mijn huis schoonmaken?

Ieder verhuisbedrijf heeft zo zijn eigen services. Voor meer informatie hierover kun je contact opnemen met het door jou gekozen verhuisbedrijf.

Wat doe ik als ik bijv. sleutels kwijt ben?

Neem in dit geval direct contact op met het verhuisbedrijf zodat zij je zo snel mogelijk kunnen helpen.

Wat doe ik als ik een geschil heb?

De getekende verhuisovereenkomst tussen jou en de verhuizer is het vertrekpunt. Hierin staan de overeengekomen en uit te voeren werkzaamheden beschreven en wordt er meestal verwezen naar de Algemene Voorwaarden van de verhuizer.

Hoe kan ik een review plaatsen?

Al onze professionele verhuizers sparen op verschillende platforms reviews. Op Moving kan dit niet, maar wij hebben wel alle reviews van alle verhuizers uitgelicht op onze website. Zo hoef jij niet meer het internet af te zoeken naar beoordelingen.

Wat doe ik als ik schade heb?

Je verhuist altijd onder de Algemene Voorwaarden van het verhuisbedrijf. Eventuele schadeclaims worden altijd aan de hand hiervan afgehandeld.

Extra services

Hoe moet ik internet, tv en bellen installeren?

Ook hierbij kan Moving je goed van dienst zijn. Wij kunnen je namelijk óók adviseren over de beste deals in je nieuwe buurt met betrekking tot internet, tv en bellen.

Hoe kan ik mijn adreswijziging doorgeven?

Je dient je verhuizing bij de gemeente door te geven zodat je gegevens in de Basisregistratie Personen (BRP) kunnen worden doorgevoerd. Raadpleeg de website van desbetreffende gemeente voor meer informatie.

Hoe moet ik gas, water en licht regelen?

Ook hierbij kan Moving je goed van dienst zijn. Wij kunnen je namelijk óók adviseren over de beste deals in je nieuwe buurt met betrekking tot gas, water en licht.

Hoeveel verhuisdozen heb ik nodig?

Wij begrijpen dat je van tevoren graag wilt weten hoeveel verhuisdozen je voor de verhuizing nodig hebt. Daarom hebben wij onze verhuisdozen calculator online gezet en kun jij hier gratis gebruik van maken.

Wat is de m3 van mijn inboedel?

Om de m3 van je inboedel te berekenen kun je gratis gebruik maken van onze m3-calculator.

Ontvang gratis tot 6 verhuisoffertes in je mailbox

Start verhuisoffertes