Piano verhuizen: veilig een piano verhuizen

Een piano verhuizen is niet iets wat je dagelijks doet en het is dan ook nog eens geen eenvoudige opdracht. Een piano verhuizen betekent dat je met veel zaken rekening moet houden. Een piano is niet alleen een gevoelig instrument, maar het is vaak ook nog eens een heel groot object.

De piano goed vervoeren

Een piano verhuizen naar een nieuwe locatie vraagt om de nodige kennis en ervaring. Een piano vervoeren betekent een professionele aanpak. Wanneer een piano verhuizen niet op de juiste manier uitgevoerd worden kan dit voor blijvende schade aan de piano zorgen. Het verhuizen van een piano kun je daarom het beste aan echte professionals overlaten.

Hoe piano vervoeren?

Zoals je eerder hebt kunnen lezen moet een piano verhuizen op juiste wijze uitgevoerd worden. Gelukkig is het verhuizen van een piano voor professionele verhuizers geen probleem. Zij weten precies hoe zij je piano op de juiste manier moeten vervoeren. Wij leggen graag aan je uit hoe zij een piano voorzichtig verplaatsen.

Het verhuizen van een piano en de piano optillen

Een piano verhuizen naar een nieuwe bestemming betekent natuurlijk dat de verhuizers deze moeten verplaatsen. Hiervoor gebruiken de verhuizers een speciaal ‘verhuishondje’. Dit is hulpmiddel is eigenlijk net als een gewoon verhuishondje, maar deze is dan speciaal voor piano’s gemaakt. Wanneer je het ziet is het eigenlijk gewoon een plateau met wieltjes. Eigenlijk kun je het ook een soort lift noemen.

Door gebruik te maken van dit soort hulpmiddelen is een piano verhuizen minder moeilijk want zo kunnen zij makkelijk over drempels andere obstakels heen rijden.

Een piano verhuizen betekent dat er een verhuiswagen nodig is want je hebt uiteraard vervoer nodig. Voor het verplaatsen van piano’s schakelen verhuizers de beste middelen en zo dus ook voor het transport.

Nadat de piano goed verplaatst is en in de verhuiswagen staat zal de vakman deze met spanbanden stevig vastmaken zodat deze tijdens het vervoer niet kan beschadigen. Het goed vastzetten van de piano speelt natuurlijk wel een grote rol in het verhuizen van de piano.

Professionele verhuismaterialen

Je wilt tijdens een piano verhuizen natuurlijk niet dat deze schade oploopt. Dit hoeft ook niet want de verhuizers hebben niet alleen jarenlange ervaring met piano’s verhuizen, maar zij gebruiken hierbij ook nog eens de beste verhuismaterialen.

Een speciale techniek én de beste verhuismaterialen betekent natuurlijk dat zij de piano zonder enige beschadigingen kunnen vervoeren. De piano wordt ingepakt met een speciale hoes en de ene kant met dekens terwijl de andere kant met folie wordt ingepakt. Wat jouw piano nodig heeft zullen de vakmannen op de verhuisdag zelf bepalen.

Het lossen van de piano

Een piano verhuizen betekent uiteraard niet alleen dat de piano in de verhuiswagen geplaatst moet worden, maar dat deze ook weer op de nieuwe bestemming op de juiste plek neergezet wordt. Wanneer de piano gearriveerd is zullen de verhuizers hier samen met jou naar kijken.

Zoals je eerder hebt kunnen lezen wordt de piano tijdens het verhuizen goed ingepakt, maar de verhuizers willen je nieuwe woning natuurlijk ook niet beschadigen en daarom zullen zij ook altijd gebruikmaken van speciale rijplaten. Deze platen zullen op de vloer neergelegd worden zodat deze niet beschadigt.

Nooit via de trap verhuizen

Het is zeker geen goed idee om een piano via de trap te verhuizen en verhuisbedrijven doen dit dan ook nooit. Een piano is te zwaar en te groot waardoor het erg gevaarlijk is om het instrument via de trap te verhuizen. Dit mag volgens de ARBO-wet ook helemaal niet.

Woon je op een hogere verdieping? Dan zal het verhuisbedrijf een verhuislift inzetten.

Wacht met het stemmen van de piano

Zoals je eerder hebt kunnen lezen is een piano een gevoelig instrument en het klinkt misschien heel gek, maar je piano moet na de verhuizing ook gewoon tot rust komen. Zorg er daarom voor dat je minimaal 1 tot 2 maanden wacht met het stemmen van je piano. Wanneer je dit niet doet kan het instrument beschadigen en de kans op blijvende schade aan het instrument hierbij is erg groot.

We weten dat je de piano waarschijnlijk graag bespeelt, maar probeer echt te wachten met het stemmen van de piano.

De kosten voor het verhuizen van je piano

Zoals je hebt kunnen lezen is een piano verhuizen echt een vak apart. Doordat het verhuizen van een piano zo lastig is is ook de prijs afhankelijk van meerdere factoren. Wij leggen deze factoren aan je uit.

De verhuiswagen

Het vervoeren van je piano is eigenlijk een van de duurste factoren. Gelukkig betaal je voor een verhuiswagen vaak een dagprijs, maar uiteindelijk zal de prijs ook afhangen van het aantal kilometers dat afgelegd moet worden.

Het aantal kilometers

Een piano verhuizen Amsterdam naar Rotterdam of bijvoorbeeld van Den Haag naar Leeuwarden brengt natuurlijk verschillende kosten met zich mee. In het algemeen ben je voor het huren van verhuiswagens gemiddeld tussen de €250 en €350 kwijt en betaal je voor extra gereden kilometers nog extra kosten. Hoe hoog deze zijn is vooral afhankelijk van het verhuisbedrijf.

Het aantal verhuizers en de vleugel verhuizen

Voor het verhuizen van een piano zijn er gemiddeld 2 verhuizers nodig. Heb je ook nog een vleugel? Dan zijn er nog meer verhuizers nodig want de vleugel van een piano is ook massief. In het algemeen kost het huren van een extra verhuizer ongeveer €37 per uur.

Een verhuislift huren

De beste optie om je piano te verplaatsen is vaak om een verhuislift te huren. Twijfel je hier nog over? Dan kan het verhuisbedrijf je hier het beste over adviseren. Verhuisbedrijven rekenen voor verhuislift verhuur vaak rond de €75 per uur.

Vraag offertes aan

Wil je een exacte prijsberekening voor de verhuizing van je dierbare piano? Dan kun je hier verhuisoffertes voor aanvragen. Doe dit bij meerdere verhuisbedrijven zodat je hun services en prijzen met elkaar kunt vergelijken.

Verhuisoffertes bij Moving

Dien nu één aanvraagformulier in bij Moving en ontvang binnen 24 uur gratis verhuisoffertes. Wij zullen je aanvraag direct naar de 6 beste verhuisbedrijven uit jouw regio sturen deze zullen dus binnen 24 uur contact met je opnemen.

Zodra je alle offertes binnen hebt kun je deze met elkaar vergelijken en kiezen voor het verhuisbedrijf waarvan jij denkt die het meest geschikt zijn om jouw piano en te verplaatsen.

Vergeet je verzekeringen niet te controleren

Het is altijd verstandig om voordat je gaat verhuizen je verzekeringen te controleren. Heb je bijvoorbeeld een inboedelverzekering of is je piano bij het verhuisbedrijf goed verzekerd? Wanneer je deze dingen van tevoren goed controleert kun jij je piano en/of vleugel verhuizen en dit zonder enige verrassingen.

Veelgestelde vragen


Wat kost het om een piano te verhuizen?

Het verhuizen van piano’s kost al gauw tussen de de €250 á €370.

Kun je een piano zelf verhuizen?

Een piano is een gevoelig instrument en dus kun je het verhuizen hiervan beter aan echte professionals overlaten.

Hoe transporteer je een piano?

Voor het vervoer van een piano is vaak een kleinere verhuiswagen nodig.

Hoe verplaats je een piano?

Voor het verplaatsen van een piano wordt meestal een speciale meubelroller of steekwagen gebruikt.

Hoe zwaar weegt een piano?

Een piano kan 200 kilogram, maar zeker ook 500 kilogram wegen!